Image

Yhteisiä tanssiaskeleita etsimässä

Tahdotko luoda syvän luottamussuhteen hevoseen? Harrastaa eettisesti, eläintä esineellistämättä? Ratsastaa klassista kouluratsastusta vanhojen mestareiden oppien mukaan? Oletko kiinnostunut historiallisista ratsastuslajeista?

Tavoitteenani on luoda erottamattomia ihmis-hevospareja. Sellaisia joissa kumpikin osapuoli nauttii tekemisestä, luottaa toisiinsa, kysyy innolla "mitä tänään tehtäisiin?"

Ratsastuksen ja maastatyöskentelyn kulmakivi on turvallinen tila kummallekin. Istunta ja kehonkieli ovat pääosassa. Hevonen opetetaan oppimaan, tarjoamaan kysymyksiin vastauksia.

Image

Opetus etenee yksilöllisesti sen mukaan mitä kohti oppilas itse tahtoo kulkea, oli se sitten teknistä kouluratsastustaiturointia, ratsastuspelon voittamista, yhteistyön syventämistä omaan hevoseen tai vaikka nuoren ratsun kouluttamista. Heti ensimmäisellä tapaamisella ei tarvitse tietää mitä haluaa: joskus oma polku muotoutuu vasta ajan myötä.

Pidän vain yksityistunteja opetuksen räätälöidyn luonteen vuoksi. Tunteihin kuuluu myös käytännön harjoitusten sekaan siroteltua teoriaa. En halua opettaa pelkästään miten, vaan myös miksi. Miksi hevonen seuraa istuntaa? Millainen kouluratsastus on tärkeää kaikille maastopuksuista lähtien? Miksi ohjassa ei saisi tuntua painetta?

Tunnin voi varata oman hevosen kanssa. Myös minun hevosillani voi harjoitella mikäli omaa pollea ei ole tai tahtoo kokea klassisen ratsastuksen keveyttä valmiiksi koulutetulla hevosella.

Image

Hevosten koulutus

Vierastaako hevonen koppia, ahdistuuko se kengittäessä? Onko jokaisessa puskassa pieni vihreä tonttu? Tarvitsetko tukea nuoren hevosen kouluttamisessa? Autan mielelläni myös näissä tilanteissa. Lähestymistapani on hevoslähtöinen ja positiivinen: hevosilla on aina syynsä käyttäytyä kuten käyttäytyy, ja positiivisen vahvistamisen kautta lähdemme omistajan kanssa antamaan hevoselle onnistumisen ja itsevarmuuden kokemuksia.

Tällä hetkellä Haukkalevään ei valitettavasti mahdu koulutettavia hevosia, mutta teen kotikäyntejä asiakkaiden omille talleille.

Ensimmäinen käynti on ns. "tutustumiskäynti", jolloin tutustun hevosen mielenmaisemaan ja teemme omistajan kanssa yhdessä koulutussuunnitelman.

Image

Hinnat ja ajanvaraus

Tunnin/koulutuskäynnin hinta on 25 € (sis. alv). 5-30 km matkoilta * peritään myös kiinteä matkakulu 10 € eli esimerkiksi yksi tunti 10 km matkalla tulisi maksamaan 30 €. Yli 30 km matkoilla kilometrikorvaus lasketaan erikseen 46 snt/km.

* Matkan pituuden omalle tallille näkee syöttämällä Google Mapsiin osoitteen Haukkaleväntie 10, Rahula.

Tuntivaraukset voi tehdä seuraavia reittejä pitkin:

puh. 050 9115521 mail. eetu.autere@hotmail.fi Instagram aavikkoratsut
Image

Koulutusfilosofiani

  1. - Kaikilla on turvallinen olo. Mitään ei ole pakko tehdä ja pelosta saa, pitääkin, puhua.
  2. - Etenemme asiakkaan määrittämään tahtiin. Jokainen on oman mielensä ja ratsunsa asiantuntija. Kunnioitan sitä.
  3. - Hevosen pelkoa, ymmärtämättömyyttä tai huonoa oloa ei pidetä kurittomuutena tai huonona käytöksenä.
  4. - Kuunnellaan hevosta, niin hevonen kuuntelee meitä.
  5. - Ilon ja positiivisuuden kautta :)