Haukkalevä

Hevostaidetta ja hevosten taidetta

Yhteisiä tanssiaskeleita etsimässä

Tahdotko luoda syvän luottamussuhteen hevoseen? Harrastaa eettisesti, eläintä esineellistämättä? Ratsastaa klassista kouluratsastusta vanhojen mestareiden oppien mukaan? Oletko kiinnostunut historiallisista ratsastuslajeista?

Tavoitteenani on luoda erottamattomia ihmis-hevospareja. Sellaisia joissa kumpikin osapuoli nauttii tekemisestä, luottaa toisiinsa, kysyy innolla "mitä tänään tehtäisiin?"

Ratsastuksen ja maastatyöskentelyn kulmakivi on turvallinen tila kummallekin. Istunta ja kehonkieli ovat pääosassa. Hevonen opetetaan oppimaan, tarjoamaan kysymyksiin vastauksia.

Opetus etenee yksilöllisesti sen mukaan mitä kohti oppilas itse tahtoo kulkea, oli se sitten teknistä kouluratsastustaiturointia, ratsastuspelon voittamista, yhteistyön syventämistä omaan hevoseen tai vaikka nuoren ratsun kouluttamista. Aloitamme tutustumalla ja tekemällä hieman yhteistä suunnitelmaa siitä mitkä ovat tavoitteita — maastopelon voittaminen, korkeaan kouluratsastukseen tähtääminen, kenties vain uuden oppiminen pehmeiden arvojen kautta? Heti ensimmäisellä tapaamisella ei tarvitse tietää mitä haluaa: joskus oma polku muotoutuu vasta ajan myötä.

Pidän vain yksityistunteja opetuksen räätälöidyn luonteen vuoksi. Tunteihin kuuluu myös käytännön harjoitusten sekaan siroteltua teoriaa. En halua opettaa pelkästään miten, vaan myös miksi. Miksi hevonen seuraa istuntaa? Millainen kouluratsastus on tärkeää kaikille maastopuksuista lähtien? Miksi ohjassa ei saisi tuntua painetta?

Tunnin voi varata oman hevosen kanssa omalle kotitallille, kierrän tarvittaessa pidemmälläkin opetusturneella. Myös minun hevosillani voi harjoitella mikäli omaa pollea ei ole tai tahtoo kokea klassisen ratsastuksen keveyttä valmiiksi koulutetulla hevosella.

Muu kuin ratsastuksellinen koulutus

Vierastaako hevonen koppia, ahdistuuko se kengittäessä? Onko jokaisessa puskassa pieni vihreä tonttu? Tarvitsetko tukea nuoren hevosen kouluttamisessa? Autan mielelläni myös näissä tilanteissa. Lähestymistapani on hevoslähtöinen ja positiivinen: hevosilla on aina syynsä käyttäytyä kuten käyttäytyy, ja positiivisen vahvistamisen kautta lähdemme omistajan kanssa antamaan hevoselle onnistumisen ja itsevarmuuden kokemuksia.

Tällä hetkellä Haukkalevään ei valitettavasti mahdu koulutettavia hevosia, mutta teen kotikäyntejä asiakkaiden omille talleille.

Ensimmäinen käynti on ns. "tutustumiskäynti", jolloin tutustun hevosen mielenmaisemaan ja teemme omistajan kanssa yhdessä koulutussuunnitelman.

Hinnasto

Ratsastustunnin hinta on 30 €, Koulutuskäynnin 30 € (molempiin sis. alv). Yli 5 km matkoilla kilometrikorvaus lasketaan erikseen 46 snt/km.
* Matkan pituuden omalle tallille näkee syöttämällä Google Mapsiin osoitteen Haukkaleväntie 10, Rahula.

Tuntivaraukset voi tehdä seuraavia reittejä pitkin:

puh. 050 9115521
mail. eetu.autere@hotmail.fi
Instagram aavikkoratsut
Sivun alalaidassa oleva lomake

Koulutusfilosofiaa Eetun tyyliin

  • Jokainen saa tulla opetukseen juuri sellaisena kuin on. Taustoilla tai taidoilla ei ole väliä: vain halu olla hevosen ystävä riittää
  • Kaikilla neli- ja kaksijalkaisilla on turvallinen olo. Mitään ei ole pakko tehdä ja pelosta saa, pitääkin, puhua
  • Hevosen pelkoa, ymmärtämättömyyttä tai huonoa oloa ei pidetä kurittomuutena tai huonona käytöksenä
  • Palkinnot eivät ole tavoiteltuja, toisin kuin yhteiset onnistumiset hevosystävän kanssa
  • Ilon ja positiivisuuden kautta — ei ole epäonnistumisia, vain kokemuksen kautta oppimista! :)