Image

Kara

Musta ahaltek-ruuna, syntynyt 2010 Suomessa.

Eetun silmäterä, vekkuli ja älykäs täykkäripoika. Kara tykkää huomiosta ja siitä että saa aivopähkinöitä ratkaistavaksi: saman tehtävän toistaminen ja yksitoikkoinen uranjumputtaminen olisi tämän hevosen pahin painajainen.

Näppärä klassinen kouluratsu, joka vaatii kuitenkin ihmiseltä varmuutta, selkeyttä ja hyvin tarkkaa apujenkäyttöä.

Opetuksessa Kara on vain kokeneiden ratsastajien käytettävissä.

Kuva © Eetu Autere

Image

Damali

Mustanvoikko ahaltek-tamma, syntynyt 2007 Venäjällä.

Tallin kaunotar, joka on voittanut mm. Northern Star-palkinnon (Grand Champion) MM-näyttelyissä Pietarissa. Damali on hyvin herkkäsieluinen prinsessa, mutta kaikin puolin todella kiltti ja herttainen. Uusille ihmisille hän avautuu jokseenkin hitaasti.

Damali on vasta akateemisen ratsastustaiteen alkutaipaleilla. Hän on hyvin kuuliainen, kevyt ja herkkä ratsastaa, toimien rauhallisella ja pienieleisellä ratsastajalla kuin ajatus. Tuleva Prima Ballerina.

Opetuksessa Damali on kokeneiden ratsastajien käytettävissä.

Kuva © Suvin.net

Image

Viksu

Hopeanmustanpäistärikönkirjava islanninhevosruuna, syntynyt 1999 Islannissa.

Tulen ja jään hevonen Viksu on samaan aikaan maailman rauhallisin ja kiltein, kuin myös nopein ja tappuraisin. Viisas vanha viikinki valitsee vaihteen ratsastajan taitojen mukaan.

Viksun lempijuttuja ovat esteet ja rallimaastot, mutta orastavien nivelvaivojen vuoksi varsinkin esteura on nyt taputeltu. Rämämaastoissa ja skill at arms-radalla pomminvarma issikka on sen sijaan yhä kuin kotonaan.

Viksu on kaikentasoisten ratsastettavissa.

Kuva © Iida Koponen / epajarjestys.kuvat.fi

Image

Mymmeli

Punarautias russponitamma, syntynyt 1999 Suomessa

Mymmeli vaihtoi 20-vuotiaana uraa ravi- ja seuraponista akateemisen ratsastustaiteen kautta ratsuksi. Hän on kiltti taskuraketti. Joskus ponin mielipiteet ihmisen kanssa menevät ristiin, mutta pukkeja tai muita ikävyyksiä ei teräsmuori harrasta.

Mymmelin lempijuttuja on kaikki vauhdikas: rallimaastot, esteet, skill at arms. Luottoponi menee metsässä vaikka läpi harmaan kiven, ja reippautensa ansiosta se on usein vetohevosen virassa pidempikoipisten kavereiden edessä.

Opetuksessa Mymmeli on kaikentasoisten ratsastettavissa.

Kuva © Eetu Autere

Image

Moppi

Vaaleanrautias suomenhevostamma, syntynyt 2011 Suomessa.

Moppi on tallin ainoa ns. "yksityishevonen". Hän on utelias ja perinteikäs suomi-matami, sellainen selväpäinen karmit kaulassa-tyyppi: varmuudesta kertoo paljon se, että kuukauden ratsukoulutuksen jälkeen Moppi oli mukana ratsastusjousiammuntakurssilla...

Tämän kaunottaren ominta alaa on maastoilu sisukkaan suomalaisen tapaan. Kentällä Moppi vaatii tarkkoja apuja ja vaihtelevia tehtäviä pysyäkseen kiinnostuneena.

Moppi on sovitusti mukana opetuksessa. Aivan aloittelijoiden ratsu hän ei ole, mutta perusteet hallitsevat pääsevät suomineidon kanssa testailemaan klassisin avuin ratsastamista.