Haukkalevä

Hevostaidetta ja hevosten taidetta

Hevosgalleria

Vaikka sydäntä lähimpänä ovatkin aavikkoaarteet eli ahaltek-hevoset, löytyy pihasta monenlaista nelijalkaista. Kaikkia yhdistää se että jokainen on aivan yhtä rakas ja tärkeä perheenjäsen.

Kara

Musta ahaltek-ruuna, syntynyt 2010 (FIN)

Kara on hevonen jota ei voi kuvailla, hänet täytyy vain kokea. Älykäs ja vahvatahtoinen, leikkisä, lempeä, pitää silti sopivasti puolensa — jos pyydät hölmöyksiä tai kohtelet epäreilusti, neljä siroa kaviota juurtuvat takuuvarmasti syvälle maahan! Itse asiassa Karan vahvan mielen ja itseilmaisun ansiosta tallin kelkka kääntyi lopulta aivan täyteen klassisuuteen. Sitä voi kuvitella kouluttavansa hevosia, mutta ehkä useimmiten hevoset opettavatkin enemmän meitä... Tallin pisimmälle koulutettu hevosbalettitanssija, toteutunut unelma, sielunhevonen. Sitä kaikkea on upea ja uljas herra Kara-Galip.

Karasta sanottua

"Rohkea ja varma sotaratsu. Jos tiellä tulisi vastaan karhu, Kara ei pelkäisi sitä vaan karhu varmaan Karaa... Taivas saa kaatua niskaan, Karan pelihousut eivät repeä."
"Kara on kuin Stratovarius — vaikea soittaa, mutta kaunis, vahva ja vivahteikas kun taitotasot kohtaavat."
"Melkein pelottavan älykäs hevonen."

Damali

Tummanruunivoikko ahaltek-tamma, syntynyt 2007 (RUS)

Vaikka Damalia tyypikkäämpää aavikkotuulta ei voi keksiäkään, on sutjakan ulkokuoren alla maailman rauhallisin, kohteliain ja lempein hevonen. Ihmisen tunnetilat eivät hetkauta, jos ratsastaja jännittyy niin Damali hoitaa homman silti kotiin. Akateeminen ratsastustaide sopii hänelle loistavasti, sillä paine ja suuret avut eivät Damalin pirtaan sovi. Kun pyytää, saat kuun taivaalta. Jos käsket, saat hakea sen itse... Damali on kuin tehtaanomistajan rouva: keskustelu on mitä sivistyneintä, ääni ei kummallakaan nouse, ei vaadita vaan kysytään että voisitteko mitenkään, kiitos?

Damalista sanottua

"Pietarin prinsessa."
"Ahalteken arkkityyppi. Samaan aikaan maailman herkin ja rohkein hevonen, joka menisi oman ihmisen vuoksi minne vain."
"Liikuttavan ystävällinen ja ajattelevainen tamma."

Onni

Ruunikonkimo lipizza-ruuna, syntynyt 2003 (FIN)

Onni tuli pihaan sellaiseksi hyvänmielen setäratsuksi, ja sen tehtävän herra Barokki on täyttänyt loistavasti. Onni on tasainen, rauhallinen ja kohtelias, sellainen hevonen joka malttaa odottaa vaikka maailman tappiin kun selvittelet ohjia käsissäsi. Onni ei nimenä ole lähelläkään oikeaa nimeä, mutta koska Onni on maailman suurin onni, niin Onni on Onni. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei hänen kanssa tarvitse pelätä, elo on siis kaikin puolin zen. Uusille asioille Onni aukeaa hieman hitaasti, mutta kun hän saa omaan tahtiin tutustua vaikkapa kentänreunan uusiin istutuksiin, voi harjoittelu jatkua kuin vettä vain.

Onnista sanottua

"Suuret laivat kiihtyvät hitaasti."
"Onni on jokaisen sedän ja tädin turvaheppa. Hänen satulassa voi pyyhkiä kyyneleet."
"Joskus näytttää siltä että valot on päällä mutta ketään ei ole kotona. Voikohan hevonen olla eskapistinen? Jos voi, Onni on sitä varmasti."

Merlot

Ruunivoikko amerikanminiatyyriruuna, syntynyt 2009 (SWE)

Vaikka Merlotilla ei pienen koon vuoksi voikaan ratsastaa (80 cm, painoraja 20 kg), hän ei silti ole yhtään isompia kavereita jäljessä — päinvastoin Merlot on Karan ohella luultavasti yksi pihan pisimmälle edenneitä tanssaajia. Itse asiassa Merlot taitaa koota koulupysähdyksensä kaikista syvimpään kyykkyyn! Muuten Merlotin elämäntehtävä onkin olla vain seurana. Hän sopii kaikkien kaveriksi orilaumoista varsojen leikkisedäksi, ja ihmisiä Merlot viihdyttää toimittamalla pihassa vapaan vahtikoiranhevosen virkaa.

Merlotista sanottua

"Taitava balettiperuna!"
"Merlot on kuin koiran softa asennettuna hevoseen."
"Samaan aikaan sekä maailman söpöin että myös korskein mini-destrier. "

Mymmeli

Rautias russ-tamma, syntynyt 1999 (FIN)

Mymmeliä ei ikä paina, ainoa mikä paljastaa hänet jo aikarouvaksi on muutama harmaa karva otsaharjan alla. Mymmelistä ei ole kukaan ole koskaan ollut pitämättä: hän on verraton miksaus viisautta, varmuutta ja pursuilevaa energiaa. Mymmeli tykkää touhuta, ajatukset vievät enemmän liikettä eteen kuin jarruttavat. Vaikka vauhti on verissä, hän on silti kuuliainen ja istunnalla näppärästi toimiva poni: onpa viikinkirussi käynyt jopa Turun Linnan Turnajaisissakin mittelemässä! Kukaan Mymmelin kanssa harjoitellut oppilas ei ole ollut ihastumatta moiseen superponiin. ♥

Mymmelistä sanottua

"Mymmeli on juuri sellainen spandex-mummi joka juoksee vanhan vitostien reunaa joka päivä säästä ja iästä valittamatta."
"Ralliponi."
"Ei näytä yhtään ikäiseltään, menisi kymmenen vuotta nuoremmasta ihan heittämällä."

Moppi

Rautias suomenhevostamma, syntynyt 2011 (FIN)

Vaikka Moppi ei ole tallin omistuksessa, on hän silti mukana kaikessa: opetuksessa, maastoilupelkoisten turpaterapeuttina, omasta Ulla Taalasmaisesta mielestään johtuen myös pihatöiden ja autonkorjauksen valvovana työnjohtona... Moppi on seurallinen liinaharja, joka suorastaan yllättää kentällä keveydellään. Tarkka opettajakin hän on: jos ratsastuksessa jokin ei osu kohdilleen, Moppi ilmoittaa siitä pysähtymällä ja odottamalla että tilanne korjataan. Kierrostolkulla vinossa istunnassa jumputtelu ei siis onnistuisi vaikka jostain syystä sitä yrittäisikin. Rohkea ja järkevä tammuska pistää maastossa hitaan nelikon päälle ja menee mistä tahansa miten tahansa.

Mopista sanottua

"Mopin satulassa ei oikeasti pelottanut. Kun jyrkkä ylämäki jännitti, pistin silmät kiinni ja otin harjasta tukea. Luotin että Moppi vie meidät turvallisesti ylös — kuten veikin."
"Mie meen Moppaamaan!"
"Tietää että pihaan tulee vieraita, kun Moppi lähtee vastaanottokomiteaksi aidanvarteen."

Niilo

Ruunikonkimo PRE-ruuna, syntynyt 2018 (ESP)

Nuori Niilo opettelee hyvää tahtia kohti ratsuhevosen hienoa virkaa. Mopin tapaan hänkään ei ole tallin omistuksessa, mutta komistukseen et voi silti olla pihassa törmäämättä. Niilo on energinen, erittäin sosiaalinen ja utelias, ystävällinen sekä varma, leikkisä ja kaikinpuolin vekkuli kaveri — Karan kanssa he ovat kuin Majakka ja Perävaunu, mitä toinen edellä niin sitä toinen perästä. Milloin kaviot rummuttavat kunnon soolon kaatunutta heinäasemaa vasten, milloin yhdessä rapsutellaan Onni-reppanalta viimeisetkin harjajouhet... Jos Niilolta kysytään, hän kyllä tahtoisi olla ihan kaikkien, koko maailman, kaveri. Tässä on oikea satuhevonen, katsoi häntä miltä kantilta tahansa.

Niilosta sanottua

"Ihan sama ketä on laitumelta hakemassa, Niilo olisi silti ensimmäisenä lippu kourassa tulossa."
"Onpa samaan aikaan niin vahvan ja silti keijukaismaisen herkän näköinen hevonen."
"Tuleva mistään järkähtämätön luottoratsu, sanoisin."