Uusimpia kuvia

00.00.2015 Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed euismod faucibus porttitor. Nunc tempus, libero nec pharetra tincidunt, dolor sapien dapibus ante, eget cursus odio purus non urna. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Ulkoasu © M Layouts

Pazuzu VH00-000-0000


ahaltek, 160 cm korkea ja väriltään voikonkimo.
Syntynyt 12.03.2018, eli iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
Courser, peruskoulutettu, ex-laukkaaja
___________________________
Kasvattanut Altyn Stud
Omistajana Vecno Stud (VRL-01436)

Ratsu- ja siitoskäytössä.
#PKK3169


Rakennekuva 4-v.Kermapylly saapui Siperiaan.


Pazuzu väriharmoniassa.


National Desert Horse Show 2019 Reserve Champion.


Myyntikuva.

Kovapäinen cruiseri

Pazuzu on jääsilmineen demonisen näköinen, eikä ori ole luonteeltaankaan sen herttaisempi. Ei se mikään heppakirjojen ihmissyöjä ole, mutta ei toisaalta kauaksi siitä jää... Pazuzu on omapäinen ja hyvin vahvatahtoinen, eikä sen kanssa heikoilla hermoilla pärjää. Se on selkeästi saanut nuorempana tahtonsa läpi nimenomaan ihmisten kanssa, sillä orilaumassa kimo löytää paikkansa nopeasti ja tulee toimeen muiden hevosten kanssa niin kauan kunnes kukaan ei tule mäyhäämään. Kaksijalkaisia se sen sijaan koittaa pompotella mennen tullen: taluttaessa on oltava valmiina estämään orin seikkailu omiin suuntiin, ja jos hoitotoimenpiteissä tms. jokin ei Pazuzua miellytä niin hän ei epäröi käyttää hampaitaan ja kavioitaan: tämän orin kohdalla huomaa, mitä tarkoitetaan kun puhutaan ahalteken kipakoista takakavioista... Pazuzu osaa iskeä näppärästi niin taakse kuin sivullekin, joten takapään lähellä saa olla valppaana. Potkiminen on orille muutenkin kaikin puolin herkässä, ja esimerkiksi säikähtäessään se ensin pukittaa päin ja katsoo vasta sitten oliko uhka villaviitta tuulessa vaiko epäonninen ihminen.

Ratsuna Pazuzu on herkkä ja rohkea, kuten mallikkaan ahalteken kuuluukin. Se toimii pikkuavuilla kunhan ratsastaja ensin on lunastanut orin kunnioituksen itselleen, eikä säiky turhia. Jännittäviin tilanteisiin Pazuzu lähtee ehkä puhisten ja päristen, mutta lipettiin se ei lähde tiukoissakaan paikoissa vaan sotahevosen rohkeudella painaa eteenpäin. Sisukkuudella on kuitenkin myös varjopuolensa: jos Pazuzua ei jokin huvita, niin koitahan siinä sitten houkutella, ei onnistu! Silloin orin jalat juurtuu maahan kiinni, takamus lentää komeasti ja etuosa kavahtelee. Mikäli Pazuzua jää vain väkisin pakottamaan alkaa tilanne eskaloitumaan aina vain pahemmin. Paras keino tulla toimeen Pazuzun kanssa on siis koittaa muotoilla asiat niin että ne olisivat orin mielestä hauskoja.
Mistä Pazuzu sitten pitää? Juoksemisesta tuulen lailla ja maastoilusta erilaisissa maastoissa, seikkailusta ja kokeilemisesta. Viimeisimpiä on vaikea Pietarin laukkayksikössä toteuttaa, mutta vauhdin hurmaa pääsee Pazuzu kokemaan sitäkin enemmän. Ori menee aina helposti lähtökoppiin, tietäen kyllä mihin se johtaa... Kun luukut aukeavat, ampaisee kimo kuin hauki rannasta. Se pyrkii aina heti ensimmäisenä kärkeen, ja jockeyn on välillä saatava ori malttamaan jottei se polttaisi itseään loppuun heti ensimmäisten furlongien aikana. Kun alkuinnostus on ohitettu, jaksaa Pazuzu yleensä painaa pitkänkin matkan tasaisen reippaasti loppuun saakka niinsanotusti cruiseri päällä. Ori viilettää yleensä turvallisesti keskivaiheilla suurimman osan kisaa. Viimeisellä suoralla jockeyn taidot yleensä ratkaisevat: mikäli hän on osannut maltittaa Pazuzua lähdössä niin ettei ori ole väsyttänyt itseään riuhtoessaan, löytyy yleensä tässä vaiheessa vielä pateja lähteä kirimään parhaimmillaan useampikin hevosenmitta eteenpäin. Siitä ei ole pelkoa etteikö Pazuzu juoksisi minkä jaloistaan lähtee: hän antaa aina kaikkensa kun puhutaan laukkaamisesta.

Sukutaulu

EVM-sukuinen
i.  Polan
rnvkkokm at, 160 cm
ii. Pehermek
rnkm at, 160 cm
iii. Podinmak
mkm at, 160 cm
iie. Azyre
cre at, 154 cm
ie. Darmak
prn at, 157 cm
iei. Elemek
prt at, 158 cm
iee. Deklek-Mir
prn at, 157 cm
e. Sigily
vkko at, 157 cm
ei. Kilinji
m at, 160 cm
eii. Kiril
mvkko at, 160 cm
eie. Lager
prt at, 158 cm
ee. Serena
vkko at, 156 cm
eei. Hathat
vkko at, 153 cm
eee. Sanaa
prt at, 156 cm

Jälkeläiset

Periyttää kimo- ja voikkogeenejä sekä herasilmiä myös yksivärisille varsoille. Kimoväri periytyy todennäköisimmin orivarsoille isälinjan perusteella.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Muuta
19.03.2019 Dol-Marduk Jalina Dolinovodo / VRL-01544 rbsh

Näyttelytulokset

31.07.2019, Ranch O'Hara, täysveriset, tuom. Aksu: EO-sert
05.05.2019, Zen, National Desert Horse Show, Ox-orit, tuom, Sage: EO-sert, EM [1]

[1] "Väri."

Kisakalenterit

Laukkatiedot: LJ 32523
G2, 9: 3-2-1-1, vs. 204 000 v€, voitot 33 %, sijoitukset 78 % (sileä).
Päättänyt laukkauransa.
VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia 0 kpl, CUP 0 kpl)

Valmennukset

LOREMI IPSUMI BLABA BLAA.

Päiväkirja

LOREMI IPSUMI BLABA BLAA.

Ruokinta

Aamulla 1,5 l Speedmix, 1 dl öljyä
Liikutuksen jälkeen kolme mitallista elektrolyyttejä veteen
Illalla 1,5 l Speedmix
Heinää vapaasti ympäri vuorokauden pienisilmäisestä verkosta.

Loimitus

✸ Kylmällä, sateisella tai viimaisella säällä sadeloimi.
✸ Yli -10c pakkasilla toppaloimi.
✸ Liikutuksen jälkeen kuivata kylminä kausina sisällä loimen kanssa.

Muuta

✸ Tarhataan yksin kanssa kaukana tammoista.
✸ Takakavioihin ei kenkiä ellei ole pakko pitää esim. liukkauden vuoksi.