002

Idili VEC

ahaltek, säkäkorkeus 157 cm. Väriltään voikko.
Syntynyt 25.02.2020, eli M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
Peruskoulutettu ratsu
_____________
Omistajana ja kasvattajana Vecno Stud (VRL-01436)
#PKK3812Idili on omasta mielestään poro. Se viihtyy tokassa paremmin kuin muiden hevosten kanssa.


Peuransarvet symboloivat kasvua ja uusiutumista: siksi kaikki varsat läpikäydään sarvilla hyväksi terveydeksi ja elinvoimaksi.


Ensimmäinen kuva pikku-Idilistä.

Heinäsirkka

Idili oli varsana todella pikkuinen ja hintelä hyppyheikki, joten leikkisä kutsumanimi Kuznechik, "Heinäsirkka", oli ja on osuva. Tamma viipotti luonnottoman pitkillä ja tikunohuilla koivillaan ohi muista mennen tullen, ja vanhempien urista laukkaradoilla ei ollut epäilystäkään.

Laukkaajaa Idilistä ei kuitenkaan koskaan tullut. Sen suunniteltiin lähtevän Pietariin, Vecnon laukkayksikköön, mutta pienestä pomppijaisesta tuli niin rakas ettei siitä voinut luopua. Idili onkin sellainen pihan pieni lellikki: kaikki tuntuvat tykkäävän eloisasta ja leikkisästä tammasta, joka ei ole kadottanut lapsenomaista pilkettä silmäkulmasta edes aikuisuuden äärelläkään.

Idili on kuitenkin myös aivan äärettömän herkkäsieluinen. Se loukkaantuu suorastaan verisesti palautteesta, ahdistuu ja lähtee pois. On siis valittava sanansa viisaasti, mikäli kesken harjoittelun Idili leikinpuuskassaan tarttuu karvareunuksesta kiinni ja vähän riepottaa... Siinä kun ärähtää niin saattaa olla että treeni jatkuu ilman hevosta. Onneksi Idili seurankaipuussaan antaa yleensä ihmisille paljon anteeksi, ja pienen maanittelun jälkeen sen saa takaisin kainaloonsa.

Hieman arkajalankin vikaa Idilissä on. Se puhisee ja pöhisee kaikelle uudelle, ja mikäli vierellä ei ole ihmis- tai hevoskaverin turvaa, nopeat jalat vievät pikakuljetuksena turvallisemmille vesille. Askeleet sillä on onneksi hyvin pehmeät, joten vaikka ohjaus välillä jännyyksien äärellä pettääkin, saa olla todella huono-onninen tipahtaakseen satulasta. Suhteellisen nopeasti Idili myös palautuu kuulolle, jolloin se on oma kevyesti ratsastettava itsensä.

Sukutaulu

Isälinja Pazuzu
Emälinja Ishtar
i. Pazuzu
PKK-V Fn, KTK-II
vkkokm at, 160 cm
ii. Polan
mvkkokm at, 160 cm
iii. Pehermek
rnkm at, 160 cm
iie. Darmak
prn at, 157 cm
ie. Sigily
vkko at, 157 cm
iei. Kilinji
m at, 160 cm
iee. Serena
vkko at, 156 cm
e. Ishtar
Fn, KTK-III
mvkko at, 155 cm
ei. Azazdan Gyr
mvkko at, 158 cm
eii. Aberleik
vkko at, 160 cm
eie. Otulyk
m at, 158 cm
ee. Imi-Ygl
tprt at, 153 cm
eei. Pohmlan
prt at, 155 cm
eee. Idola
prt at, 156 cm

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Muuta
09.03.22 t. Ikatäk VEC Agzybir 'B Maldwyn

Näyttelytulokset (PKK)

Ajantasaiset näyttelytiedot löydät PKK:n profiilista.

10.12.21, Metsätalli, muu kuva: talvinen kuva, tuom. Jesse: KP [1]
20.11.21, Atlas, kaikki varsat, tuom. Jodochus: LKV EO-sert, BIS1
15.10.21, Metsätalli, varsat, tuom. Anne: EO-sert

[1] "Terhakkaan näköinen varsa, jolla on kadehdittava ryhti! Kuvan ajatus on hauska, näemmä porojen keskuudessa tuttu vieras kun eivät näytä uutta laumatoveriaan juuri ihmettelevän. Kauniit värit, saavat aikaan vaikutelman todellakin kylmästä talvi illasta."

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 1 kpl, CUP 0 kpl [0 p.])

28.06.22, Royal Gardens, hunt track, 2/9


VMRJ (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl [0 p.])

Idilin elämää

21.12.2021 | Aikuisuus alkaa

Niin vaikeaa kuin se on uskoakin, Idili on jo aivan aikuisuuden kynnyksellä. Mieleltään se ei ole muuttunut silti lainkaan — leikillisesti voisi sanoa että lapsi larppaa hyvin aikuista. Hetken voikko näyttää vakuuttavalta taigan selviytyjältä seisoessaan ratsastaja selässä tuulta vasten, kunnes hangen poikki loikkii jänis jonka olemassaolo vie mukanaan... Äsken niin ryhdikäs ratsastaja löytyy ketarat pystyssä hangesta, kun "heinäsirkka" ottaa hyppypomppuloikkaa. Onko loikat ilosta vai pelosta, sitä ei Idili varmasti osaa itsekään selventää.

Ratsukoulutus on kuitenkin saatu edes jotenkuten mallilleen, joten Idili voidaan hyvin jättää pohtimaan oppimiaan asioita samalla kun se kasvattelee varsavatsaansa. Keväällä 2022 sen olisi tarkoitus varsoa esikoisensa Agyzistä, ja siihen saakka neitokainen saa viettää vapaata elämää miten tahtoo. Yllättävää — tai kenties tamman tuntijoille ei — kyllä, Idilin valinta on seurata poroja. Se kyllä viihtyy tammalaumassaankin, mutta ei ole jäänyt vain muutamaan kertaan kun tamma atleettisesti lentelee aitojen yli tokan osuessa näköpiiriin. Sieltä sarvipäisten kavereidensa joukosta sen aina löytää. Kumma hevonen.

25.02.2020 | Hyvää huomenta, maailma!

Aamulla Ishtarin karsinasta löytyi ei-niin-yllättävä yllätys: kaunis voikkovärinen tammavarsa syntyi juuri tasantarkkaan laskettuna aikanaan. Karva oli vielä hieman märkää ja pikkuisen askel vaappuvaa, joten kovin pitkään ei hän tässä kirkkaassa ja kylmässä maailmassa vielä ollut joutunut olemaan.
Ishtaria hieman huolestutti päästää ihmisiä karsinaansa, mutta se antoi silti kiltisti tarkastaa varsansa ja kääriä taljan märän karvan suojaksi. Ensivarsoja suoriutui tehtävästään hyvin, eikä Idili-nimen saanut voikkovarsakaan näyttänyt millään muotoa huonolta.