De  Civitate  Deorum

Blackton Weekend Warriors

Väriltä vielä vahvistamaton ori "Rio", rodultaan shetlanninponi. Säkäkorkeus tulee olemaan n. 87 cm.
Syntynyt 07.07.2021, kasvattajana Blackton Shetlands . Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
De Civitate Deorumin omistuksessa (VRL-01436).

Valjakkoajopainote, koulutetaan vasta. Kilpailee tulevaisuudessa VVJ:n kilpailuissa.

Ei vielä rekisteröity

DCD:n ponirintama näytti ensialkuun hyvältä, mutta tarkemmalla silmällä sieltä paistoi suorastaan hälyttävä puute: missä olivat pikkuponit? Eikö jokaisella itseään kunnioittavalla oriasemalla pitänyt olla ainakin yksi pörrötukkainen (britti)poni, sellainen jossa karvan ja otuksen suhde oli 70/30 karvan eduksi? Jos ei muuten, niin ainakin se saisi isot ja kiiltävät ratsut näyttämään entistäkin isommilta ja kiiltäviltä.

Näillä saatteilla alkoi poniorin metsästäminen, ja kuten aina, ei se ollutkaan niin helppoa kuin arvelisi. Yleensä poneja myytiin vasemmalta ja oikealta, ikkunoista ja savupiipuista, mutta juuri nyt kun sellaista etsi niin totta kai myyntifoorumit kaikuivat tyhjyyttään. Kaikki olivat löytäneet kotinsa, eikä edes kasvattajien sivuilta löytynyt yhdenkään kohdalta sitä kaivattua, punaista M-kirjainta. Oli pakko heittäytyä oma-aloitteiseksi, ja pistää viestiä suoraan Blacktoniin: pliiiiiis, myykää meille ori!

Röyhkeä suoruus kantoi hedelmää — päivän opetus introverttisielulle. Puhu. Kerro mitä tahdot. Koska toden totta Blacktonista löytyi juuri sitä mitä kaivattiin, ja ehkä hippusellinen enemmänkin.

Rio on petollisen söpö. Se on hyvin, hyvinhyvinhyvinhyvin pieni, pörröinen kasa rakkautta, mitä varsa osaa käyttää aika häikäilemättömästi hyväkseen. Ilman omatunnontuskia se riuhtoo itsensä vapaaksi ja painaa pukkilaukalla heinälään, koska mitäpä ei saisi anteeksi pistämällä pienet karvakorvat ojoon, heilauttamalla tuherotukkaa valloittavasti ja katsomalla tummilla nappisilmillä suoraan sielun niihin kolkkiin joita et tiennyt olevan olemassakaan. Anteeksipyyntö on viimeistelty muutamalla ripsen räpsäytyksellä, ja tilit on tasattu seuraavaa konnuutta varten.

Mikään pahapäinen tai vastahankainen Rio ei ole, mutta omista mielipiteistään ja haluistaan se pitää kiinni kuin rapu kookoksesta. Sille täytyy olla selvärajainen ja aika ehdoton, sillä ponin oveluudella Rio löytää kaikki löysät lenkit ja porsaanreiät. Kun (jos?) yhteinen sävel löytyy, Rio on rohkea ja varma, älykäskin. Sen kouluttaminen on siis teoriassa helppoa, mutta käytäntö voi kyllä kääntyä miksi tahansa muuksi...

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Blackton Silver Sprinkles - Bousta Silver Hippo
Emälinja Blackton Winnipeg — Gillyflower's Winifred
i. Blackton Silver Sprinkles

KTK-II
rnhkko shet, 80 cm
ii. Bousta Silver Hippo
KTK-I
rnhkko shet, 81 cm
iii. Bousta Silver Harlekin
rnhkko shet, 81 cm
iie. Bousta Nadine
rn shet, 80 cm
ie. Sweet Coco Noir
KTK-II
m shet, 100 cm
iei. Sweet Black Phoenix
m shet, 102 cm
iee. Sweet Home Alabama
m shet, 99 cm
e. Blackton Winnipeg
KTK-III
rt shet, 87 cm
ei. Frizzy Flintstone
prt shet, 98 cm
eii. Fresco Chulo
prn shet, 102 cm
eie. Frizzy Dark Moon
vprt shet, 100 cm
ee. Gillyflower's Winifred
Ch, KTK-II
rtpäis shet, 85 cm
eei. Gillyflower's Nepo
vprt shet, 97 cm
eee. Gillyflower's Winny
rtpäist shet, 85 cm
Näytä/piilota sukuselvitys

Sukuselvitys tulee ajallaan

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

Ajantasaiset tulokset löytyvät orin PKK-rekisterisivulta

Kuulumiset ja valmennukset

12.04.2022 | Minimiehelle minikärryt

Rion ajokoulutuksen aloittaminen osoittautui vaikeammaksi kuin suunniteltu. Poni on kyllä fiksu ja kiva kouluttaa, mutta siinä vaiheessa kun kiesejä ryhdyttiin miettimään perään ensimmäistä kertaa, tuli mieleen sellainen pieni juttu että onkohan koko tallissa tarpeeksi kittanoita kärryjä näin minimaalisen otuksen perään...? Ei tietenkään ollut. Ja koska Quintino oli vahvasti sitä mieltä että hän ei tahtonut mitään räppänöitä hätävaravermeitä vaan suoraan vimpan päälle hyvät karttukärryt tulevaisuuden kisojakin varten, niin Rio sai odottamattoman loman ostoskierroksen ajaksi. Piti olla hyvää, hienoa ja halpaa, mutta koitapa löytää mitään missä nuo kolme yhdistyy.

Lopulta Quintino tyytyi vain hyvään ja halpaan. Hienot kärryt olisivat jos niitä vähän uusisi, mutta se oli myöhemmän ajan murhe. Tuskinpa tuomaristo vähentäisi sitä paitsi pisteitä jos pinta olikin vähän kulahtanutta ja hilseillyttä, lehtijousien nirinäänkin kyllä tottui ajan kanssa.

Mutta nyt kelpaa kärrytellä! Rio on ollut todella näppärä ajokki, eikä sen kanssa ole tullut vielä yhtään sosseli sos-tilannetta. Ensimmäistä kertaa nykäistessään kärryt liikkeelle se hieman säpsyi ja poikitti, mikä saattoi kyllä johtua elämänsä ehtoopuolella olevien jousienkin kitinästä. Rutiini tarttui kuitenkin ensimmäisen kenttäkierroksen aikana, ja nyt, kolme viikkoa myöhemmin, Riolla voi kärrytellä jo huoletta ilman avustajaakin. Tielle asti sen kanssa ei ole vielä uskaltauduttu, mihin syynä ei ollut luottamuspula poniin vaan muuhun liikenteeseen Hurmurin autokeissin jälkeen. Kentällä Rio on ollut hyvin innokas oppimaan, eikä se ole osoittanut vastustelun merkkejä vaikkei aina olisi heti ymmärtänytkään tehtävää. Hyvillä mielin kohti kesän noviisiluokkia!