De  Civitate  Deorum

The finest stallion gallery

Saariston Noitahurmuri


Ei kuvaa.

RotuSuomenhevonen
SukupuoliOri
VäriNokivoikko (Aa/ee/nCr)
Säkäkorkeustulee olemaan n. 162 cm
Syntynyt11.08.20, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
KasvattajaSaariston Hevosopisto
OmistajaDe Civitate Deorum, VRL-01436
Rek. nroei vielä rek.
Painotuslaji Taso Sijoituksia Voittoja Tila
Yhdistetty valjakkoajo noviisi 0 0 Ei vielä kilpaile

De Civitate Deorumiin ei suomenhevosia ollut tarkoitus missään vaiheessa hankkia. Sitten se vain iski kuin salama kirkkaalta taivaalta: Närhen Noitauskosta nostalgialinjoineen piti saada varsa, ja kun sellainen himo iskee, niin sitä ei noin vain sivuutetakaan.

Päähänpiston jälkeen tapahtumat vyöryivät kuin liukuhihna turbo päällä. Suora yhteydenotto Saariston Hevosopistoon ("Tästä hevosesta orivarsa, kiitos!"), rahat vaihtoon, kuljetus matkaan ja tadaa: nyt viinitarhojen välissä kirmailee hoitajia pakoon pala sitä aitoa, alkuperäistä sisua.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä: Hurmuri, Hurmis, Noita, Ukko... Kutsui tätä komistusta sitten millä nimellä tahansa, niin se lausutaan aina samaisella ihailulla ja ylpeydellä: katsokaapas tätä orhia! Hurmuri kyllä tietää itsekin olevansa aikamoinen tapaus, niin nokka pystyssä ja polleana se askeltaa.

Joskus Hurmuri osaa koetella rajojaan, jolloin sille saa kyllä ihan suoraan ja kaunistelematta kertoa että tätä maailmaa eivät pikkuorit pyöritä. Ei se ilkeä ole, mutta sellainen perinteisen kovakalloinen, ihan himppasen itseään liikaa täynnä oleva korpiurho. Jämerästi kun pitää järjestystä yllä, niin ihan yhteistyökykyinen nuori Hurmuristakin kuoriutuu.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Närhen Noitausko — Velhon Oppipoika NU — Joogin Taikatalismaani — Nefertarin Merlin — Nefertarin Taika-Agressio (5)
Emälinja Villahaan Haltioona — Moon Haltijatyttö — Moon Viimatyttö — Moon Ututyttö — WH Unelma (5)
i. Närhen Noitausko
Fn, KTK-I, SV-II, Valio Ori
prt sh, 154 cm
ii. Velhon Oppipoika NU
VIP MVA Fn, KTK-II
prt sh, 154 cm
iii. Joogin Taikatalismaani
KTK-II, SV-I
prt sh, 157 cm
iie. Ruolammen Haikea
VIP MVA Fn, KTK-II, KRJ-III
tprt sh, 156 cm
ie. Kadotettu Suhuäänne
Fn, KTK-III
rnkm sh, 149 cm
iei. Äs Äs Ilo
rtkm sph, 146 cm
iee. Reposaaren Sihinä
rn sh, 153 cm
e. Villahaan Haltioona
vkko sh, 164 cm
ei. Murroksen Pyrypilvi
vkko sh, 155 cm
eii. Koistilan Poutapeto
KTK-III
vkko sh, 150 cm
eie. Murroksen Hallava
KTK-III
prt sh, 158 cm
ee. Moon Haltijatyttö
KTK-III
prt sh, 167 cm
eei. Sumuseinän Viherhaltija
Ch, KTK-II, KRJ-III, ERJ-III, YLA2
rt sh, 170 cm
eee. Moon Viimatyttö
KTK-III, KRJ-I
rt sh, 154 cm

Hurmurin sukua selvitellään, kunnianhimoisena urakkana olisi linkittää kaikki löytyvät hevoset näkyviin.

Kolmipolvista sukutaulua väsäillessä silmiin osui tärppinä iie. Ruolammen Haikea, joka aikanaan oli allekirjoittaneelle tärkeä tamma silloisessa suokkikasvatuksessa. Nuuhkun Talli/Latun Talli/Närhimäki (mitäs niistä rakkaan lapsen nimistä sanottiinkaan) luopui 2016-2018 hiljalleen suomalaisten kasvattamisesta, ja kaikki silloiset hevoset joko myytiin pois tai lopetettiin. Hymyilyttää siis aina yhtä paljon nähdä tuttuja nimiä sukutauluissa.

Suvusta löytyy nimekkäiden, pitkäaikaistenkin kasvattajien työn tulosta. Moondance on emälinjassa edustettuna, ja isän puolelta löytyy hieman Joogin kädenjälkeä. Muuten suku on mukavan freesi, ja taulun keskiosista löytyy paljon pienempien, yksittäisten tekijöiden kasvatteja.

Jälkeläiset ja jalostusinfo

Tammojen vaatimukset Periytyvät ominaisuudet
Tila
  • Linkitettyä sukua vähintään 4 polvea
  • Rodultaan suomenhevonen
  • Voi olla piirretty tai valokuvallinen
  • Samoja nimiä suvussa tulisi välttää neljänteen polveen saakka
  • Jyhkeähkö rakenne.
  • Suorat, pitkät jouhet.
Ei ota tällä hetkellä tammoja vastaan.

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit
- -

Näyttelytulokset (PKK)

PVM Järjestäjä Luokka Tuomari Palkinnot Mahdolliset kommentit

Kisatulokset

VVJ (sijoja 0 kpl, joista voittoja 0 kpl)

Kuulumiset ja valmennukset

11.02.2021

De Civitate Deorumiin ei ollut todellakaan tarkoitus hankkia suomenhevosta, mutta joskus elämässä tulee vastaan tilanteita joissa ei ole muuta mahdollisuutta kuin kääntää kelkkansa. Saariston Noitahurmuri on yksi näistä hetkistä.

Uuteen kotiinsa nuorikko saapui perinteisesti karmit kaulassa, siis ihan kirjaimellisesti. Pitkästä matkasta volttia ottanut ori oli varmasti muutenkin valmis evakuoimaan itsensä autosta, mutta kun pihalta kuului muiden hirnumista, ei ehtinyt muuta kuin rysähtää. Etupurkurampista oli vasta yksi ja puolikas salpa avattu, kun Hurmuri kiipesi (tai enemmänkin jyräsi) puomin yli, puski ryntäillään rampin alas ja katosi tallin taakse kuin pieru Saharaan. Quintino ei ollut kovin iloinen saatuaan myöhemmin tietää, että hänen jalalleen paukahtanut ramppi oli sen myös onnistuneesti murtanut. Se siitä kevätkaudesta.

Hurmuri piti siis hyvin huolen siitä, että sen nimi oli kaikkien huulilla jo ennen kuin pöly ehti laskeutumaan. Ei se sitä haittaa varmasti lainkaan, taitaa olla vain tyytyväinen tekemäänsä sisääntuloon: sen verran rinta rottingilla hän uhoaa muille, kaksi kertaa itsensä kokoisille aikuisille oreille. Hurmurilla ei tunnu olevan käryäkään maatiaisalkuperästään: ehei, tässä on tallin omakruunaama kuningas.

Kumartakaa.


Oritärppi


Pomeroy

VIP MVA Fn, KTK-II
rnpäis trait du nord
evm-sukuinen
Jyhkeä muotovalio-ori Pomeroy on oikea valinta, kun tahdot vahvan ja mukisemattoman työhevosen. Käytössä myös fiksuihin risteytyksiin.

Tänään on 01.03.2021

01.01.2021
Kourallinen uusia kisällioreja. Dyantha's North Pole eli Snorre sai rakennekuvan.

20.11.2020
Shado Reido kantakirjattiin I-palkinnolla! Joukkoon liittyi ponivarsan mallinen, 75% xx-verinen täystuho Doom Date Dall.

12.07.2020
Cerenis ottaa poikkeuksellisesti tammoja vastaan suuren kyselymäärän vuoksi, vaikkei jalostusorilistalla vielä olekaan. Jos siis tahdot oikein päin kulkevan, vahvan GP-varsan kiiltokuvaoristamme, nyt on mahdollisuus varaslähtöön! ;)

26.04.2020
Joukkoon liittyi yönmusta SEA-ori Shado Reido. Soul on menossa toukokuun kantakirjaustilaisuuteen. PKK-orinäyttelyiden muutamasta luokasta odotetaan yhä tuomarointeja.

06.03.2020
Aikataulu on pitänyt hyvin: nyt jo kolme oria, Lucifer, Tele ja Pommi, ovat jalostuskelpoisia kolmen tähtenstä turvin. Saatamme joutua myöhemmin vielä rukkaamaan tähtiarvostelujärjestelmäämme tiukemmaksi, mutta näin ensiaskeliin tämä tahti on sopiva.
Gru on menossa huhtikuun kantakirjaustilaisuuteen, ja Tele ansaitsi Fn-tittelin.

28.02.2020
Toiminta on hiljalleen lähtenyt käynnistymään näyttelyiden sekä kisojen kautta. Orien tähtiluokitusjärjestelmää on nyt muokattu hieman tiukemmaksi: siitäkin huolimatta Lucifer on kunniakkaasti Fn-arvonimen myötä ensimmäinen virallinen siitosorimme! myös komea jyhky Pomeroy on matkalla kantakirjaustilaisuuteen.

18.01.2020
Ensimmäiset PKK-näyttelyt löytyvät nyt järjestön kalenterista. Lucifer ja Snorre ovat kunniakkaasti tallin ensimmäiset näyttelyissä pyörähtäneet orit: Lucifer oli Encoressa oman luokkansa lkv, ja Snorrekin sai varsaluokassa EO-sertin.

30.12.2019
Ensimmäiset orit muuttivat talliin.

27.12.2019
Tallin sivujen rakennus aloitettu.

Yhteystiedot

Email: epolho@POISTAhotmail.com
+428 01 1223354
Strada a Tesoro 38, Chioggia, Repubblica Italiana

Ulkoasu © M Layouts | Kuvat ja muokkaus © Pölhö
© 2019-2021
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse