De  Civitate  Deorum

Angriber K

Ruunikontiikerinkirjava (aa/Ee/nLp/nPATN1) ori "Grid", rodultaan knabstrupinhevonen (barokkilinja). Säkäkorkeus 166 cm.
Syntynyt 09.11.2020, kasvattajana Kleemann. Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
De Civitate Deorumin omistuksessa (VRL-01436).

Koulupainote, va B. Kilpailee KRJ:n alaisissa kilpailuissa.

PKK4792

"Et ikinä usko mitä täällä myydään!" Felicita huusi kahvikupin yli keittiössä hääräävälle aviomiehelleen. Quintino ei pitänyt mitään kiirettä lompsiessaan sohvalla retkottelijan luokse: Felicita nyt tuppasi ihastumaan jos vaikka mihin aina koinsyömistä kuormamuuleista kiiltäviin, budjetin ylittäviin arabialaisiin, eikä ollut päivääkään etteikö hän esittelisi löytöjä kiilto silmissänsä. Innostus kesti yleensä hetken, kunnes realiteetit, useimmiten Quintinon suusta lausuttuina, iskivät kortit pöytään ja haaveet kaatuivat.

"No?" Quintino kysyi tylsistyneenä. Tiskit eivät tiskautuneet yksikseen niin kauan kuin astianpesukone oli rikki.
"Katso!"
"Hieno, mutta mihin me tarvitsemme toista knabstrupia, kun on jo Fella?"
"Siihen tämä kiteytyykin, katsoppas isää! En tiennyt että Fellalla on varsa Saksassa. Eikä edes pahan hintainen..."

Kerrankin Felicita sai sulan hattuun myyntiselailuilla. Ei kallis tasoisekseen, kuvailun perusteella isänsä kaltainen järkihevonen, barokkilinjainen, näytti rakenteelta itse asiassa isukkiaan paremmalta. Sitä paitsi Fella alkoi olemaan kohta jo iäkäs: pian se kaipaisi seuraajaa. Olisiko parempaa vaihtoehtoa kuin orhin oma poika?

Ei mennyt pitkään kun "Grid" jo asutti Fellan naapurikarsinaa. Kyllä se vanha sanonta piti paikkansa, että pojasta vain polvi parani.

Grid on rauhallinen, hyväntahtoinen ja ajattelevainen. Sen ei tarvitse alleviivata miehuuttaan meuhkaamalla, vaan muutaman korahduksen ja tanssiaskeleen jälkeen jalat asettuvat taas rentoon moodiin. Kesälaitumillakin Grid antaa helposti tilaa testosteronihuuruisille kollegoilleen, se ei kaipaa elämäänsä draamaa eikä jännitystä.

Hoitaessa helpompaa hevosta saa siis etsiä. Gridin voi taluttaa päitsistä vaikka muut herrat ympärillä ottaisivat kuumaa, ja kaikki toimenpiteet se antaa suorittaa ilman hangoittelua. Pesemisestä ori ei selkeästi pidä, mutta se sietää silti hammasta purren paikoillaan pesuboksissa. Kerran eläinlääkäri nosti varoittamatta häntää ja lähti kopeloimaan sen tyvessä ollutta tulehtunutta haavaa, silloin oli lähellä ettei kavio noussut — mutta ei, maailman myötämielisimpänä Grid vain pisti korvat luimuun ja lähetti pitelijälleen avunpyynnön surkealla katseella.

Ratsuna Grid on mukavasti puolitiessä. Se ei ole mikään raketti, mutta liikkuu silti ihan pyytämättä, tarjoten mieluummin aina vähän enemmän energiaa kuin mitä kysyttiin. Välillä Grid innostuu tarjoamaan jo suorastaan liikaa eivätkä esimerkiksi laukanvaihdot meinaa loppua lainkaan, mutta laskettakoon se positiiviseksi ongelmaksi. Mieltään Grid ei kuitenkaan pahoita jos sitä maltittaa, joten innokkuudestaan huolimatta se on helppo arempienkin ratsastaa. Maastoillessakaan Grid ei säiky niin mitään, eikä sen puoleen vierailla talleillakaan, isoilla areenoilla tai klinikoilla. Grid on yhtä kultainen ja kiltti aikaan tai paikkaan katsomatta.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Feltmarskal Ion — Oberst Everup
Emälinja Kindness MW — Brightless MW
i. Feltmarskal Ion
Fn, KTK-III
rntkrj knn, 169 cm
ii. Oberst Everup
tkrj knn, 169 cm
iii. Løjtnant Everup
knn
iie. Jannicke
knn
ie. Korund Katja
rttkrj knn, 158 cm
iei. Juveler Torsend
knn
iee. Ædelmodiger
knn
e. Kindness MW
mtkrj knn, 162 cm
ei. Kobus
mtkrj knn, 162 cm
eii. Kasper
mtkrj knn
eie. Line
tkrj knn
ee. Brightless MW
rntkrj knn, 160 cm
eei. Tabaroo
eee. Babella
Näytä/piilota sukuselvitys

Sukuselvitys tulee ajallaan

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

Ajantasaiset tulokset löytyvät orin PKK-rekisterisivulta

19.06.2023, Royal Gardens, orit: tuom. AnneL, KTK-sert

Kuulumiset ja valmennukset

00.00.00