Paljonko uskot kestäväsi?

Vecno järjestää 01-07.11.2018 kaikille hurjapäille ja oman elämänsä Nuuskamuikkusille selviytymiskurssin. Vaikka tila itsekään ei ole mikään luksuslomakohde, lähdetään kurssin aikana vieläkin karumpiin oloihin: Siperian erämaahan teittömien teiden päähän, "sivistyksen tuolle puolen". Vaellusmatkat ovat pitkiä ja päivät raskaita niin ratsuille kuin ratsastajille, mutta jylhät maisemat, luonnon läsnäolo ja kultaakin kalliimpi oppi ovat sen arvoisia. Kännykät eivät edes Vecnossa, saati ympäröivässä erämaassa, toimi, joten mikäli kaipaat pakoon yhteiskuntaa ja viikon levähdyksen modernista oravanpyörästä, tervetuloa sitkeään joukkoomme. Jos shtf-tilanne (sh*t hits the fan) maailmalla yltyy, niin juuri sinä saatat olla se kuka selviytyy!

Ensimmäisenä päivänä kokoonnumme Vecnon tiloihin. Huomioittehan että tie ei johda suoraan maillemme, vaan hevoskuljetusautot pääsevät lähimmillään 3 km takaiselle kääntöpaikalle josta ratsut on talutettava kinttupolkua pitkin tallille. Hevosiaan saa majoittaa niin ympärillä oleville laitumille kuin karsinaankin muita odotellessa, mutta liian mukavasti ei kannata asettua: kun kaikki ovat paikalla, kerrataan perusasioita luonnossa selviytymisestä, varmistamme että kaikki osaavat tehdä tulen ja pystyttää laavun. Jokaiselle jaetaan yleispuukko mikäli sellaista ei valmiiksi jo ole, ja ampumataitoiset voivat ottaa omat jousensa mukaan mikäli mielivät.
Seuraavan aamunkoiton aikaan syömme nopean aamupalan, tarkistamme edellisenä iltana pakatut varusteet ja lähdemme matkaan. Kuljemme joka päivä tilanteiden mukaan eläen n. 10-40 km, joten ratsukon kummaltakin osapuolelta vaaditaan hyvää kuntoa ja reipasta mieltä. Mikään turistien huviretki tämä ei siis todellakaan ole! Palaamme takaisin Vecnon maille arvioidusti sunnuntaina 7.11 aamupäivällä, mutta mikäli paluu viivästyy, saa meiltä majapaikan kyydin saapumiseen asti.

Vaellusjoukkoa johtavat herrat Efim ja Alik. Englanti on kielenä välttämätön, venäjän taitaminen on suuri plussa.


Vaellusreitti suurpiirteisesti.

Mukaan tarvitset:
♦ Varmajalkaisen ja hyväkuntoisen ratsun + vapaaehtoisesti vaihtoratsun/kuormajuhdan.
♦ Lämpimiä, kestäviä vaatteita — tähän aikaan vuodesta on kylmää ja märkää, eivätkä lumisateetkaan ole poikkeuksellisia.
♦ Hevoselle mukavat, käytännölliset varusteet jotka saavat vähän rähjääntyä: jättäkää Divinon koulupenkit kotiin... :)
♦ Lämmin, kuivattava loimi: villaloimi on paras.
♦ Rinkan, istuva reppukin käy.
♦ Henkilökohtaiset tavarat ja lääkkeet

Meiltä saat lainaan mikäli itselläsi ei ole:
♦ Yleispuukon
♦ Makuualustan taljoineen ja makuupussin/villapeiton
♦ Jousen ja nuoliviinen mikäli olet ampumataitoinen
♦ Tulitikkuja ja tuluspussin
♦ Kuksan, keittoastian, haarukan ja lusikan
♦ Satulalaukun

Ruokatavarat, kattilatuet jne. kulkevat kuormajuhtana toimivan Maelin kyydissä.

Ennalta emme tietenkään voi ennustaa, mitä matkamme aikana tapahtuu, mutta viikon päätteeksi takaamme että jokainen osallistuja hallitsee perustaidot täydellisessä nollatilanteessa selviämiseen: mistä löytää suoja ja miten rakentaa se; mistä ja millaista ravintoa kannattaa etsiä; looppi- ja loukkuansojen rakentamisen sekä saaliin suolistaminen ja valmistaminen; sekä oman että ratsun terveydenhoito; tulenteko tuluksilla ja erilaisten nuotioiden rakentaminen; talveen varautuminen; ja kaikkea muuta...

Osallistuminen

Osallistuminen tapahtuu vastaamalla tämän lomakkeen kysymyksiin. Kurssille otetaan max. 5 osallistujaa. Jokainen pääsee mukaan ryhmäkuvaan, sekä mahdollisiin muihin teksti- ja/tai kuvatuotoksiin.

Osallistujat

Hurjan suosion vuoksi nostimme osallistujarajan kymmeneen, eli nopeat mahtuvat vielä mukaan!
Efim Artunov - Bir-Rejeli VEC & kuormajuhta Breandan Máel Máedoc
Alik - Flidais VEC
Moto - Sowi'nga
Crimis - Revonkosken Juska
Marcus L. - Tadeo v.d. Zelos
Nikki - Stairway to Heaven + Verderfelijk di Sierra
Jere - Elegant 21
Erslen Gondyrova - Jeger-Qaltar + Veter