001

Taktika VEC


ahaltek, säkäkorkeus kasvaa vielä, väriltään ruunivoikko.
Syntynyt 17.03.2019, eli iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
_________________________________
Kasvattanut ja omistaja Vecno Stud (VRL-01436)
PKK3519

Peruskoulutettu


Taktikan ensimmäinen kauppamatka ei sujunut aivan suunnitellusti.


Taktika ♥ Lyobek.


Tytöt eivät olleet yksin vilvoittelemassa kesäillassaan.


Kaikki omat kasvattimme polttomerkitään.


Taktika 1-v.


Taktika 2 kk.

Vauhdikas pitkäkoipi

Taktika on kuin ilmetty emänsä Thalia: aina yhtä iloinen, utelias ja menevä. Vaalealla tammalla ei tunnu olevan huonoja päiviä lainkaan, tai jos niitä on, niin ne kyllä piilotetaan taitavasti hörökorvien ja pilkahtelevien silmien taa. Aina tutut ihmiset nähdessään Thalia nostaa päänsä korkealle ja hirnahtaa veikeisti, tietäen saavansa sillä ansaitsemaansa huomiota.

Kaikki hoitotoimenpiteet sopivat, kunhan ne suoritetaan tuttujen toimesta. Vieraita ihmisiä Taktika hieman oudoksuu, ja vaikkei se koskaan varsinaisesti heittäydy hankalaksi, voi kylki väistää tuntemattoman käden harjatessa kupeita ja pää kohota taivaisiin saakka samaisten sormien koittaessa pyyhkiä rähmää silmäkulmasta.
Pahin vastaanhangoittelu mitä Taktika osaa, on lukittaa leukansa kiinni kuolaimista kieltäytyen. Jos edellisellä kerralla suusta on kerrankaan edes vahingossa nyppäisty, on varmaa ettei ruunivoikko lahjomatta suutansa avaa.

Ratsuna Taktika on innokas pieni työmyyrä. Se tahtoo aina kovasti miellyttää ratsastajaansa ja tarjoilee vastauksia sellaisiinkin apuihin joita ei välttämättä ole vielä edes annettu. Jokainen muistaa koulusta sen etupenkin huitomalla viittovan hikipingon? Hän on Taktika.
Hankalissa tilanteissa Taktikalla ei mene pakka nurin. Jos sitä kovakouraisesti ratsastaa, koittaa hyväsydäminen tamma silti parhaansa. Nokkiinsa ei Taktika siis ota edes silloin kun siihen olisi syytä. Pukkeja tai muita proteteja se ei ole koskaan esitellyt.

Sukutaulu

Isälinja Gepard VEC - San Granit — San Grande — Grannuke
Emälinja: PP's Thalia - Tasia 'B — Tablitsa BRA — Taya
i. Gepard VEC
PKK-V, VIP MVA Fn, KTK-II, The Best of Treasures 2018
perl, 156 cm
ii. San Granit
rnvkko, 157 cm
iii. San Grande
YLA3, rnvkko, 161 cm
iie. My Beautifull's Special Legend
at
ie. Kamikaze VEC
Fn, KTK-II, perl, 156 cm
iei. Vladimiri VEC
Fn, KTK-II, perl
iee. Kemput Rewa
VIP MVA Fn, KTK-II, rnvkko
e. PP's Thalia
mvko, 155 cm
ei. Gin Vjatsheslav
m, 164 cm
eii.Lowurdy GA
rnkm, 164 cm
eie. Gin Quanna
rn, 163 cm
ee.  Tasia 'B
rnvkko, 154 cm
eei. Eraz BRA
rnvkko, 152 cm
eee. Tablitsa BRA
rnkm, 156 cm

Jälkeläiset

Periyttää voikkoväriä.

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Muuta
01.03.2021 Laçyn VEC Lyobek 'B Oszkár Heikorainen -

Näyttelytulokset

PKK-näyttelyt

-

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia 0 kpl, CUP 0 kpl)

Palkintoja

Päiväkirja

808.06.2020 | Ryysyläiset ovellani

» Lue koko teksti (Taktikasta vain tämän sivun maininta)

"Taistelutta Efim ei kuitenkaan antautuisi. Hän lähtisi tyylillä. Täysiin voimiinsa mies ei ollut palautunut lyhyen mutta raskaan vankeutensa jälkeen, mutta kyllä hän muutaman hampaan saisi varmasti taottua irti nyrkeillään ennen kuin tipahtaisi itse maahan. Gepard huomasi isäntänsä mielentilan, kevyt ori steppasi paikoillaan levottomana. Kunnes se hirnui.
Tuttu, kimeä ja suloinen hirnahdus vastasi hirsivallin takaa. Voiko se olla…?

Oli se. Taktika. Hetkeksi Efim suivaantui röyhkeydestä: kyllä toisilla oli otsaa tulla uhoamaan hänen hevosensa selästä! Ratsastajan nähtyään hänen vihansa kuitenkin vaihtui hämmennykseen. Kukapa muukaan satulassa istui kuin itse vanha ukko Alik.
“Efim!” harmaahapsi huudahti, ratsasti reipasta ravia puulla päähän lyödyn ystävänsä luo, hyppäsi alas ennen kuin ruunivoikko tamma ehti edes pysähtymään ja otti itseään melkein päätä pidemmän ja melkein tuplasti nuoremman Arturnovin karhunhalaukseen. Jälkimmäinen ei saanut sanaa suustaan, mutta oikosulussaankin hän osasi sentäs vastata halaukseen taputtamalla leveää selkää tuttavallisesti."

...

“Muistan D’aakypin olleen jo nuorena kelju ottamaan huonoja uutisia vastaan, ja nytkin hän ehkäisi pelkäämäänsä kapinaa enemmän kepillä kuin porkkanalla, joten mieleen ei tullutkaan vain sanoa heippa ja lähteä. Teimme siis oikean pakosuunnitelman: kaikki odottaisivat lauantaiaamuna tärkeimmät kantamukset mukanaan merkkiä. Kaksi uskalikkoa — Anisim ja tämä Mefodiy tässä — sytyttivät vilja-aitan palamaan, ja hälinän turvin lähdimme helposti kuin koirat veräjästä. Kukaan ei edes estellyt minua kun kävin hakemassa muina miehinä Taktikan karjasuojasta. Että ei tarvitse kiittää, mutta tässä tammasi!"

30.04.2020 | Ylisen ja alisen rajalla

» Lue koko teksti

Se oli ollut aivan normaali, aurinkoinen kevätpäivä siihen asti kunnes Efim tajusi tulleensa väijytetyksi — ja tietenkin auttamattomasti liian myöhään. Taktika-tamma oli ensimmäistä kertaa tekemässä aivan oikeita töitä, ja se oli oma ikipirteä itsensä. Efim mietti juuri, jaksaisikohan nuori kantaa peräti neljä säkkiä tattarijauhoja paluumatkalla vai tyytyäkö kahteen, kun kuusentaimet polun ympärillä kahisivat. Sekä hän että ratsu tiesivät jonkin olevan hullusti, mutta ratsastaja ei ehtinyt ottaa edes miekkaa vyöltään kun tunsi tasapainonsa horjahtavan jykevän miehen vetäessä tuon alas satulasta. Taktika-reppana kiljahti säikähtäneenä toisen miehen tarttuessa ohjiin ja repäistessä ratsun syrjään, kun Efim makasi jo maassa. Hän yritti parhaansa mukaan kiemurrella pitelijänsä otteesta, mutta toivoa väkivahvan, rujon miehen alta pakenemisesta ei ollut. Järkäle vain nauroi pilkallisesti ja painoi polvellaan niin kovasti, että Efim tunsi kylkiluunsa murtuvan.

Kylään Efim pääsi kuten oli suunnitellutkin, mutta ei kuvittelemallaan tavalla jauhokaupoille — Taktikan selässä tuli kyllä saavuttua, mutta ennemmin hän olisi tehnyt sen pystypäin ratsastaen kuin sidottuna poikittain satulan päälle kuin pahinkin sotarikollinen. Olisipa voinut antaa edes kunnon vastuksen! Mutta ei: tarvittiin vain kaksi ratsutonta miestä suistamaan Efim Artunov satulasta, telomaan tuo puolustuskyvyttömäksi ja viemään vielä hevonenkin. Jo pelkkä ajatus siitä, että Karla kuulisi miten kämäisesti isänsä kohtasi loppunsa, kirveli itsetuntoa.