Uusimpia kuvia

30.03.2020 Vecnoon saapuu pian uusia hevosia näin kevään kunniaksi: ainakin yksi Branwenilainen ori on jo lähtenyt matkaan.
Hevos- ja kasvatussivut ovat nyt erillisten linkkien takana.

Ulkoasu © M Layouts

Lyobek 'B

PKK-V
ahaltek, 158 cm korkea ja väriltään punaruunikko
Syntynyt 16.01.2017, eli iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
Courser, peruskoulutettu
___________________________
Kasvattanut Branwen Farm, Omistaa Vecno Stud (VRL-01436)

Ratsukäytössä


Rakennekuva 4-v.Taktika ♥ Lyobek.


Ahaltek elementissään.


"Poro on nopea, mutta ei voita täysverisiä!"


"Hei! Odota!"


Tervetuloa laumaan, Lyobek Verikarva.


Sir Lyonel ja Lyobek, Dragon Age Estate.


Rakennekuva ja viimeisin kuva © R.
PKK-V myönnetty 14.03.2020

Teräshermo

Lyobek, myöhemmin ansainnut nimen Verikarva, ostettiin keväällä 2019 Dragon Aage Estatesta. Ori oli ollut kruununprinssi sir Lyonelin ykkösratsu, mutta oli viettänyt päälle vuoden pihatossa annettuaan tilaa suuremmille destrier-ratsuille jotka luonnollisesti olivat sopivampia kantamaan raskasta haarniskaa. Efimillä oli siis loistava tilaisuus käydä lunastamassa vuosia aiemmin markkinoilla näkemänsä ori omiin hoiviinsa.

Myyjä kuvaili Lyobekia seuraavankaltaisin sanoin: " Lyobek on samanlainen kuin (aiempi) ritarinsa Lyonell. Vähäsanainen ja tuntuu olevan aina samalla päällä päivästä riippumatta. Hevosen ilme ei värähdäkkään, vaan kokoajan on turpa vähän rullallaan. Tarhassa äänetön ja ei lähde muiden riehumiseen, vaan pitää omaa pikkunurkkaansa silmällä. Hyvin reviiritarkka, että riehumisen sijasta aloittaa pienen tappelun muiden orien kanssa. Siksi Lyobek tarhailee yksin. Helppo taluttaa karsinaan ja hoitaa siellä. Varustaminen on mutkatonta ja toimenpiteet menevät kuolemanhiljaisesti.

Ratsastaessa Lyobek heräilee ja päästää rodunomaisen luonteen esille. Reaktiivinen, herkkä ja nopea jalkainen hevonen. Täydellinen ratsujousiratsu pitkille kuin lyhyillekin matkoille eikä Lyobek välitä virheistä. Antaa ne heti anteeksi, sillä kilpailuissa kunnianhimo pääsee turhankin pintaan. Miekkailu ja joustaus sujuu hyvin kanssa, mutta orivastustajia saattaa härnätä eikä niin vähänkää. Maastossa rohkea ja usein jonon ensimmäinen."

Ei siis ihmekään että Lyobek kuuluu tallin luottoratsuihin: niihin joihin tiukan paikan tullen voi luottaa vaikka oman henkensä. Ei hullumpi ostos siis.

Sukutaulu

Isälinja Ljubo BRA - Lyov BRA - Ljubov BHE - Sultano vón Siréne
Emälinja: DD Dalchyn - Boriya BRA - Borislav BRA - Baal-Hadad
i. Ljubo BRA
rn, 156 cm
ii. Lyov BRA
rn, 156 cm
iii. Ljubov BHE
at
iie. Pyakov BRA
rnvkko, 152 cm
ie. Galina Gawa
rn, 158 cm
iei. DD Yengiji Jadygoy
at
iee. DD Gizlin Gul
at
e. Bhadev BRA
tprn, 158 cm
ei. DD Dowzah Chage
KTK-II, trnvkko, 160 cm
eii.DD Ylgamak Burgut
vkko
eie. DD Dalchyn
rn
ee. Boriya BRA
rn, 159 cm
eei. Mitya BRA
KTK-II, rnvkko, 157 cm
eee. Borislav BRA
KTK-III, rn, 160 cm

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Muuta

Näyttelytulokset

PKK-näyttelyt

05.03.20, Kurjenpesä, Muu kuva: ulkoilmassa, tuom. Lissu T: KP, EM [1]

[1] "EM: värimaailma. Kaunis, lämminsävyinen kuva, josta löytyy liikkeen tuntua ja tunnelmaa. Yksinkertainen, mutta toimiva väritysjälki. Etualan pidemmät sekä hevosen kavioiden irrottamat korret elävöittävät kuvaa erinomaisesti."

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 6 kpl, sijoituksia yhteensä 8 kpl, CUP 0 kpl)

01.03.2020, Närhimäki, hunting I, 1/20
24.02.2020, Dragon Age Estate, hunting I, 1/14
28.12.2019, Zen, alta escuela noviisi, 1/3
26.06.2017 Gotham Stable Joustaus 1 / 14
26.06.2017 Gotham Stable Skills at arms, keihäs, seivästys 2 / 14
26.06.2017 Gotham Stable Ladyratsastus 1 / 12
19.06.2017 Gotham Stable Ratsujousi, 120m suora, 4 taulua 1 / 10
19.06.2017 Gotham Stable Ratsujousi, 480m suora, 6 taulua, 8 estettä 3 / 10

Valmennukset

Päiväkirja

02.07.2019 | Metsän Silmät

» Lue koko tarina
"Hei! Odota!" Verkkaisen iltaratsastuksen tunnelma muuttui kertaheitolla, kun Efim käänsi huutaen Lyobekin ympäri ja painoi täyttä laukkaa takaisin ruohoarolle. Hänen oli ollut tarkoitus tutustua rauhassa uuteen ratsuunsa lämpimässä kesäsäässä yhdessä vaeltaen, kun kaukaisessa puurajassa oli näkynyt varmasti vilaukselta vaaleat, rastatukan kehystämät kasvot. Hetken ajan miehen päässä raksutti, kunnes hän salamana käänsi ratsunsa nyt jo kadonnutta ihmishahmoa kohden: Efim tiesi törmänneensä jälleen kesäpäivänseisauksena tapaamaansa naiseen, eikä hän päästäisi tuota tällä kertaa livistämään ilman vastauksia.

30.06.2019 | Lyobek Verikarva

» Lue koko teksti
“Tervetuloa laumaan.”
Lyobek, verenpunainen ori, käänteli korviaan epäluuloisesti Efimin vetäessä sormeaan pitkin hevosen pitkää päätä. Öljy-veriseos valui lämpimänä kasvoja pitkin, mutta Lyobek pysyi paikallaan, mulkoillen vain hieman epäilevästi edessään seisovaa miestä. Tuulenpuuska kahisutti aroheinää kaksikon ympärillä auringon viimeisten säteiden kurkotellessa vuorien takaa, ilmassa tuoksui kesä.

Kevät 2019, Lyobekin osto

» Lue koko tekstinvaihto DAE:n foorumilta (vaatii ehkä rekisteröitymisen?)
Linnan massiivinen portti aukesi ratsukkojen edessä: hevoskaupat olivat aikaansaaneet ihmeen ja pistänyt Efim Artunovin liikkeelle. Taigan Noitana tunnettu erakkoluontoinen mies ei yleensä turhan päiten lähtenyt sivistyksen pariin, mutta hän oli kuullut puhetta että Hankalan Linna olisi myymässä puhdasveristä ahaltek-oria vanhasta ja Efimin havittelemasta isälinjasta. Vaikka kehtuutus lähteä erältä ihmisten pariin olikin ollut valtava, oli himo ostaa uusi jalostusori suurempi. Siksi hän oli nyt astelemassa porteista sisään kermanvalkean Gepard-orinsa satulassa, takavasemmallaan teini-ikäinen tyttärensä Karla mustanpuhuvan Thalia-tamman selässä. Vesi tippui räystäistä, talitintit lauloivat lähistöllä.