006

Daolag VEC


irlannincob, säkäkorkeus kasvaa, väriltään ruunivoikonkirjava* (Aa/Ee/nCr).
Syntynyt 20.01.2021, eli iältään M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
Tuleva kuormajuhta
_____________
Kasvattanut Vecno Stud
Omistaa Vecno Stud (VRL-01436)

Ei vielä rekisteröity

* Tarkempaa kirjavuusmuotoa ei ole virallisesti määritetty, joten alleeliakaan ei ole merkitty. Luultavasti tovero, emän perusteella voi pintaloosakin olla.18 kk ikäinen Daolag.

Siitä oli kulunut jo vuosikausia, kun Vecnon pahnoille on viimeksi syntynyt cob-varsa. Pienen painotuksen päätteeksi talliin hankittiin järkevämpiä työjuhtia kuin linnunluiset ahalteket, ja mikäpä sen fiksumpi veto olisikaan ollut kuin ostaa valmiiksi kantavana oleva tamma. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla, tai siis hevosta yhteen hintaan.

Daolag syntyi hyytävien pakkasten keskelle. Se on ollut oikea pikkusitkeä heti ensimmäisistä hengenvedoistaan lähtien, sillä vaikka aamulla emän vierellä makasikin jo kylmettynyt, hyhmäkarvainen hevoslapsi, se kaikkien ihmeeksi tokeni ja pian jo koikkelehti vänkyröillä koivillaan porontaljaan kääriytyneenä. "Oikea torakka," Alik oli kommentoinut. "Ei nitisty niin millään," ja niinpä nimeksi iskettiin Daolag. Koppakuoriaistahan se oikeasti tarkoittaa, sillä kuka nyt hevosensa torakaksi nimeäisi — siitäkin huolimatta että Alik niin tätä tammaa kutsuu. Arvostuksella.

Derb derb

Kenties vain luoja suojelee tyhmää, sillä sitä tämä varsa kyllä kieltämättä hieman on. Kumpikaan vanhemmista ei edusta sitä penaalin terävimpien kynien kastia, joten eipä kyllä odotuksetkaan kovin korkealla olleet.

Daolag on maailman kiltein ja herttaisin varsa. Se tykkää halailusta ja rapsuttelusta, ja pihan lasten kanssa varsan näkee kirmailevan milloin missäkin. Uusiin asioihin Daolag suhtautuu kiinnostuneena, mutta sillä menee astetta pidempi hetki sisäistää esiteltyjä oppeja. Toisaalta kerran älyämäänsä Daolag ei kyllä koskaan unohdakaan.

Sukutaulu

Isälinja Hiisin Óengus
Emälinja Eva's Ban-Laoigh
i. Hiisin Óengus
rnvkko ic, 170 cm
ii. Dagda
trn ic, 166 cm
iii. Elcmar
rn ic, 160 cm
iie.Ethniu
mrkj ic, 151 cm
ie. Boann
rnvkko ic, 166 cm
iei. Delbáeth
rn ic, 162 cm
iee. Danann
rnvkko ic, 154 cm
e. Eva's Ban-Laoigh
Fn, KTK-II
mkrj ic, 154 cm
ei. Gorgon of Lockwood
mkrj ic, 158 cm
eii. Waldo's Homeman
mkrj ic, 150 cm
eie. Of May
mkrj ic, 155 cm
ee. Mairt Bho Bearradh
mkrj ic, 153 cm
eei. Dubh Gainmheach
m ic, 155 cm
eee. Waldo's Ladybug
mkrj ic, 147 cm

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Muuta

Näyttelytulokset (PKK)

Ajantasaiset näyttelytiedot löydät PKK:n profiilista.
17.12.21, Stall Green Mage, varsat, tuom. Marjahilla: EO-sert (varsa)
20.11.21, Atlas, kaikki varsat, tuom. Jodochus: EO-sert

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl, CUP 0 kpl [0 p.])VMRJ (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl [0 p.])

Torakan elämää

27.08.2021 | Ydinräjähdyksen jälkeenkin

Torakat selviävät mistä vain. Niitä on mahdoton nitistää, nähtävästi edes tuli ei siihen kykene — tosin tässä tapauksessa avustamassa oli roppakaupalla onnea. Kun yöllä talli jo roihusi, oli illalla Ban-Laoigh ja Daolag viety pitkän sisäpihakauden päätteeksi vielä laitumelle. Torakkavarsa oli saanut pienen naarmun naamaansa jo heinäkuussa, mutta on helppo arvata, mitä tapahtuu kun mäkäräiset parveilevat rikkonaisella iholla 24/7. Siinä tuli haavanhoito ja kaikki mahdolliset mätäeritteet tutuiksi, kun kananmunan kokoluokkaa lähentelevää, tulehtunutta silmäkulmaa koitettiin kaikin mahdollisin keinoin saada aisoihin. Mikä onkaan todennäköisyydet tälle onnenkantamoiselle? Jos tupsujalat olisivat viettäneet vielä yhdenkin yön tallissa, kumpaakaan tuskin enää olisi.

Mutta koska Torakka on torakka, tuolla se nytkin viipottaa emänsä perässä ruohotupsulta toiselle. Tuurilla ne laivatkin seilaa.