016

Bulgur VEC


ahaltek, säkäkorkeus kasvaa vielä Väriltänsä ruunikko (AA/Ee).
Syntynyt 04.08.2022, eli M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
Koulutetaan vasta

_____________
Kasvattanut Vecno Stud
OmistaaVecno Stud (VRL-01436)

Ei rekisteröity


Bahira ja kahden viikon ikäinen Bulgur.

Bahiraa ei ollut tarkoitus astuttaa heti uudestaan, mutta mutkien kautta vastaan tuli Kesirlik — suku täynnä Vecnon entisiä hevosia ja aloituslinjoja, kuten Azazdan ja Irimli. Siitä oli aivan pakko saada varsa! Suvullisesti ainoa sopiva vaihtoehto oli Bahira, joten vaikka sen ensivarsominen olikin ollut rankka ja Birmahal lähellä kuolla ennen syntymistään, ei rohkea kohtaloaan pelkää: kyllä tässä onnistuttaisiin toistamiseenkin!

Lähellä oli ettei onnistuttu. Kun Bahira aloitti elokuisena iltana varsomisen, näki siitä heti ettei kaikki ollut hyvin. Tuntien tuskailun jälkeen Bulgur saatettiin maailmaan henkihieverissä riutuvasta emästä: varsa oli oikein päin, kalvot kevyet ja kaikki näennäisesti hyvin. Miksi synnyttäminen oli kerta toisensa jälkeen emälle niin rankka jäi arvoitukseksi. Ja kahden kokemuksen opettamana Bulgur Bahiran viimeiseksi varsaksi...

Aristokraatti

Bulgur tarkoittaa viinilasia, ja vaikka nimi tulikin burgundin häivähdyksestä karvassa, niin sopii nimi hienostuneelle pikkutammalle muutenkin todella hyvin. Bulgur ei ole millään lailla säheltävä eikä sättäävä, vaan se katselee enemmänkin turpaansa pitkin kaikenlaista hämminkiä, naksauttaisi varmasti paheksuvasti kieltäänkin jos pystyisi. Ihmisiä kohtaan varsa on pidättyväinen, ja se vaatii paljon aikaa avautuakseen uusille naamoille.

Sukutaulu

Isälinja Kesirlik VEC — Kelek Jeren MCF — Göneürgench
Emälinja Deryan Bahira — Deryan Bianka — Beloglazova
i. Kesirlik VEC
Ch, KTK-II
rnvkko at, 155 cm
ii. Kelek Jeren MCF
VIP MVA Fn, KTK-I
cre at, 156 cm
iii. Göneürgench
cre at, 157 cm
iie. Dahlia DA
vkko at, 154 cm
ie. Imperializm VEC
KTK-II
tprn at, 156 cm
iei. Azazdan
Fn, KTK-II
prn at, 160 cm
iee. Irimli
VIP MVA Fn, KTK-II
prt at, 158 cm
e. Deryan Bahira
rnvkko at, 160 cm
ei. Deryan Gavriil
rn at, 149 cm
eii. Gurokhot
KTK-II
rn at, 157 cm
eie. Izn Flakor
KTK-II
rnvkko at, 163 cm
ee. Deryan Bianka
KTK-II
rnvkko at, 160 cm
eei. Prizrak
KTK-II
vkko at, 164 cm
eee. Beloglazova
rnvkko at, 156 cm

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Isä Omistaja Muuta

Näyttelytulokset (PKK)

Ajantasaiset näyttelytiedot löydät PKK:n profiilista.

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl, CUP 0 kpl [0 p.])

-

Palkintoja

-

Bulgurin elämää

23.08.2022 | Kultaa ja punaviiniä

"No höh, luulin että tulisi kultainen varsa," Anisim ihmetteli katsellessaan pienen ruunikon kiitävän pitkin laidunta emänsä rinnalla. Tatyana katsoi miestä pahasti.

"Bahira oli kuolla synnytykseen ja sinä harmittelet ettei varsa ole oikean värinen?!" hän tuhisi. Anisim kohautti olkapäitään, muttei näyttänyt katuvaiselta.

"No olisi sellaisen äheltämisen jälkeen ollut ihan kohtuullista..."

Tatyana ei välittänyt edes vastata. Sanokoot Anisim mitä sanoi, hän oli sanoinkuvaamattoman onnellinen siitä että sekä Bahira että Bulguriksi ristitty varsa olivat kunnossa, ylipäätänsä elossa. Bahira oli synnyttänyt tuntitolkulla ja lopulta näyttänyt jo luovuttaneen. Viime hetkellä kahden miehen voimin varsa saatiin kokonaan ulos, eikä senkään kertoimet näyttäneet kovin hyviltä. Oli ollut oikea siunaus kun pieni aloitti hieronnan jälkeen hengittämisen, ja Bahirakin nosti päätä ilmiselvältä kuolinvuoteeltaan. Sitä paitsi jo nyt varsakarvan läpi paistoi hivenen viininpunaista hohtoa — Tatyanasta Bulgurin väri oli paljon kauniimpi kuin tavanomainen kultainen voikkokarva.