005

Belgi VEC


ahaltek, säkäkorkeus kasvaa. Väriltään punahallakonkirjava* (ee/aa/Dd/w20).
Syntynyt 01.01.2021, eli M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
_____________
Kasvattanut Vecno
OmistaaVecno Stud (VRL-01436)

Varsa
Ei rekisteröity

* ahaltek-hevosten kirjavuus on suomenkirjavaa, mutta monesti se merkitään virheellisesti sabinoksi.Pehkut pöllyää kun Belgi pistää hepuliksi.

Belgissä kaikki on kummallista. Se syntyi keskellä talvea, huonoimpaan mahdolliseen aikaan keskellä kaamosta, niin että pikkuisen ensimmäiset kuukaudet kuluivat tallin suojissa ja porontaljoihin käärittynä. Isän puolelta oli väriksi odotettavissakin harvinaista, yhden linjan varassa kulkevaa hallakkoväriä, mutta näin kirjavaa kaveria ei varsinkaan yksivärisestä Gyzma-emästä osattu odottaa. Jokin orivarsassa tuntui muutenkin kummalliselta...

Kunnes Efim muisti sen, kesäisen unen. Hän oli nähnyt tuon kirjavan hallakko-orin jo ennen kuin se oli syntynytkään! Muistikuvat pyyhkäisivät ylitse kuin tsunami: melkein jokaista läikkää myöten tuo pitsikuvioinen ihme oli kuin ilmetty universionsa.

Belgi tarkoittaa merkkiä. Osuvampaa nimeä ei voisi keksiä.

Ihmeellinen pyörremyrsky

Kahdesta vilkkaasta ja meneväisestä hevosesta ei voi odottaa mitään muuta kuin vanhempiensa kaltaista menijää, ja sellainen Belgi toden totta on. Ei ole hetkeäkään kun pieni varsa ei puuhastelisi jotain, oli se sitten laatikoiden penkominen tai emältä karkuun kipittäminen... Ensiäiti Gyzma on aivan hukassa villikkovarsansa kanssa, jota ei tunnu paljoa kiinnostavan emän seuraaminen. Belgi viipottaa suorastaan pelottavan itsenäisesti seikkailusta toiseen.

Ihmisistä Belgi on tavattoman kiinnostunut, ja se ei paljoa vierasta. Kaikenlaiset hoitotoimenpiteet ori sietää moitteetta, mutta odotapa vain kun joku tuntuukin ikävältä (loimen tiukkaus) tai tylsältä (vuolu) — Belgi ei pelkää kertoa mielipidettään! Se osaa riuhtoa ja reuhtoa yllättävällä voimalla siihen nähden millainen hernekeppi on. Malttiharjoituksia on siis luvassa sata ja yksi...

Sukutaulu

Isälinja Bir-Rejeli VEC — Bulam-Bujar
Emälinja LH Gyzma — Georgina II
i. Bir-Rejeli VEC
KTK-II, Laatu Ori
hrkko at, 156 cm
ii. Bulam-Bujar
VIP MVA Fn, KTK-I | rnvkkokrj at, 160 cm
iii. Sklemek
rnvkko at, 161 cm
iie. Kybap
prn at, 154 cm
ie. Reje
KTK-II | phkko at, 160 cm
iei. Gowy
m at, 160 cm
iee. Rifma
phkko at, 161 cm
e. LH Gyzma
prn at, 149 cm
ei. Landon
rnkm at, 148 cm
eii. Florianus
at
eie. Kilucine
at
ee. Georgina II
rnvkko at, 158 cm
eii. Florestan
at
eee. Unique
at

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Muuta

Näyttelytulokset (PKK)

Ajantasaiset näyttelytiedot löydät PKK:n profiilista.

20.11.21, Atlas, kaikki varsat, tuom. Jodochus: EO-sert
24.08.21, Villa Castor, orivarsat, tuom. Lissu: EO-sert

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl, CUP 0 kpl [0 p.])VMRJ (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl [0 p.])

Belgin elämää