De  Civitate  Deorum

That Man Is a Witch xx

Fn, KTK-II

Ruunikonkimonkirjava (EE/AA/Gg ainakin) ori "Man", rodultaan englantilainen täysiverinen. Säkäkorkeus 166 cm.
Syntynyt 03.04.2017, kasvattajana Michael Whitemountain . Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
De Civitate Deorumin omistuksessa (VRL-01436).

Ex-laukkaaja, tasoltaan G2. Kisaeläkkeellä.

VH21-006-0278 / PKK4318 / LJ18194

Fn myönnetty 07.11.2021
Kantakirjattu II-palkinnolla

DCD:n ensimmäinen ori koskaan oli menestynyt, upea täysiveriori Lucifer Morningstar. Komea ruunikko vaikutti tallissa muutaman vuoden ajan, kunnes se myytiin Saksaan kokeilemaan vielä siipiään esteuralla — noheva ori tuntui turhautuvan seisoskelustaan kisaeläkkeellä. Päätös oli vaikea, mutta kaikkien osapuolien kannalta loppujen lopuksi oikea.

Vanha suola tunnetusti jää janottamaan. Pitikin niin hyväsukuinen ori mennä myymään... Mutta onneksi hätä keinot keksii, sillä kasvattajalla, EC Amjadilla, oli yhä isäori tallissaan. Pienen neuvottelun jälkeen silmiäsärkevän loistava kimo kävi kaupaksi ja siirtyi Arabiemiraateista Italiaan.

Sanotaan että pojasta polvi paranee, mutta ehkä joskus se kääntyy myös toisinkin päin.

That Man is a Witch, "Man". Nimi sopii kuin hattu päähän, sillä pieni annos noituutta tässä orissa kieltämättä on. Eikä lainkaan huonolla tavalla siis! Se on ylimaallisen komea kiiltävässä, puhtaanvalkoisessa karvassaan. Tummat ja syvät silmät eivät vilku täysverimäiseen tapaan, vaan niistä paistaa jotain mitä viisaudeksikin voi kutsua. Ja viisas Man onkin: se tietää miten käyttäytyä, eikä koskaan käy hoitajiensa hermoon. Narun päässä ei poukkoile 500 kg leija, ja kun Man sidotaan kiinni, se tietää että nyt on seistävä paikallaan. Jos ohi kulkee muita hevosia, se vain vilkaisee, ehkä hirnahtaa. Jaloista ei steppiaskelta lähde.

Mutta kun Man astui radalle, voi pojat, silloin kavionpohjissa syttyivät rakettimoottorit. Suhteellisen tyyneesti (ainakin täykkärimittakaavassa) se asteli lähtökoppiin, hieman ehkä korviaan pyöritellen ja vieruskaveria kyräillen. Sitten aukesivat portit, ja peto oli irti. Man jaksoi painaa tasaisen kovaa alusta loppuun, siitä olisi varmasti stayeriksikin sillä kunnolla ollut. Välillä, varsinkin uransa alkuaikoina, kimo väsytti itsensä ottamalla liian rajun lähdön, mutta useimmiten ori piti omasta paikasta kiinni ja kipusi sitä korkeintaan ylös kohti kärkeä. Lähdön jälkeen se palasi takaisin omaan, fiksuun moodiinsa kuin laukkahevosvaihde olisi kytketty pois päältä.
Noituutta.

Nyt kun kilpaura on takana, Man opetteli uuden taidon — siitä tuli ratsu. Kun kyytiin nousee ratsastaja, palautuu kilpurin nopeat jalat, mutta sen verran vanha herra jo tietää että nyt ei tarvitse painaa enää koko aikaa täysiä. Ei Manista mitään helppoa humputteluratsua tule varmasti koskaan, mutta kenties siitä voisi vielä saada reipasmieliselle ratsastajalle matalien tasojen kilpakaverin? Kuntoa ja intoa ainakin riittää! Man jos kuka on sellainen hevonen, joka painaa täysillä loppuun saakka ja poistuu verhojen taa saappaat jalassa.

Sukutaulu ja -selvitys

EVM-sukuinen
i. Man of Witch
rn sb xx, 167 cm
ii. Winchester's Witchy Man
trn xx, 165 cm
iii. Willie Witch
m xx, 168 cm
iie. Winchester's Fortune Damsel
trn xx, 160 cm
ie. Nobody Says Yes
prn xx, 159 cm
iei. Everybody Says No
prn xx, 160 cm
iee. Falcon Speed
trn xx, 160 cm
e. That Lady in White
rnkm xx, 162 cm
ei. Crow on Head
mkm xx, 160 cm
eii. Jayhead CC
mkm xx, 165 cm
eie. Crown Me Queen
prt xx, 160 cm
ee. ThisAndThat
tprt xx, 160 cm
eei. Head's Away
vrn xx, 166 cm
eee. Find It
tprt xx, 159 cm
Näytä/piilota sukuselvitys

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit
10.03.22 Hamaran Was That a Witch Afterglow Hamaran puoliveriset
08.08.21 Troll That One Is Shady Shady Shards Troll Stable -
22.07.19 That Sinister Witch Sinistra ??? (Myyty, kenelle?) -
21.08.18 Lucifer Morningstar Gaze From Void Hof Graubach Fn, KTK-III

Näyttelytulokset

Ajantasaisimmat tulokset löytyvät orin PKK-rekisterisivulta
20.10.21, Hiekka-Aho, täysveriset orit, tuom. Anne: LKV KTK-sert

Kantakirjaus 110. tilaisuudessa

19.5 + 18.5 + 19.5 = 76.7%
- Rotuleima erinomainen, sukupuolileima kiitettävä. Kaula kuiva ja rodunomainen muuten, päänliittymä tukevan oloinen. Leukaperä soikea ja puuttellinen, pienehköt korvat. Hyväasentoiset jalat, kuivat. Kaviot hyvässä kunnossa. Runko rodunomaisesti takakorkea, mutta siitä huolimatta aavistus liiallista ventoutta ylälinjassa. Kaunis, puhdas kimo. Kontrastia voisi olla varjostuksissa enemmän.

Kuulumiset ja valmennukset

01.09.2021 | Harrastehömppää

Man on asettunut uuteen kotiinsa kunnialla. Ensimmäiset päivät se kuljeskeli hieman levottoman oloisena tarhassaan, mutta nyt ori ottaa chillisti kuin olisi aina asunut DCD:ssä. Onhan se toisaalta jo ehtinyt näkemäänkin paljon elämänsä aikana, kisannut useammalla eri mantereella — ei tässä pieni tallinvaihdos taida tuntua enää missään jos vanhalta laukkaajalta kysytään.

Kimon ei tarvitse enää oikeasti mitään uutta uraa luoda, vaikka aluksi niin vähän povattiin. Quintino on kyllä ehtinyt käymään jo satulassa nappuloita koettelemassa, ja kyllä hän aikoo opettaa Manin hyppäämään vielä esteitä. Kisauraa sen ei tarvitse kuitenkaan aloittaa, vaan loikkiminen jää kotiin hyvänmielen hömppäilyiksi. Man on nopea, mutta ei kovin tarkka jaloistaan — se mieluummin kolauttaa puomin alas kuin lähtisi ponnistelemaan ylimääräisiä, joten maastoesteille sitä ei ainakaan näillä näytöillä uskalla pistää. Se on ihan myytti, että kaikista entisistä laukkaajista tulisi hyviä kenttähevosia.

Mutta ehkä Manin varsoista tulisi?