De  Civitate  Deorum

Poniniemen Soulspawn

VIP MVA Fn, KTK-II

Ruunivoikko (EE/AA/nCr) ori "Soul", rodultaan newforestinponi. Säkäkorkeus 139 cm.
Syntynyt 30.03.2019, kasvattajana Poniniemi . Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
De Civitate Deorumin omistuksessa (VRL-01436).

Yleispainotteinen, tasoltaan CIC1. Kilpailee KERJ:n, KRJ:n ja ERJ:n alaisissa kilpailuissa.

VH20-027-0007 / PKK3531

Kantakirjattu II-palkinnolla 01.05.2020 (18,5 + 17,5 + 18 = 72%)
VIP MVA myönnetty 28.04.2020
Fn myönnetty 27.03.2020

Koska oriasemalla täytyy olla tarjottavaa kaikenlaisille tammanomistajille, oli tyhjyyttään kumiseva ponilista paikattava pikaiseen. Onneksi tarjontaa löytyi, ja ainoaksi ongelmaksi jäi päättää, millaisen ponin DCD tarvitsisi. Ison vai pienen, näyttelyiden kiiltokuvaorin vai kilpurin? Pienen tutkailun jälkeen new forest valikoitui haun kohteeksi: se sopii aikuisratsastajallekin, on pätevä kilpuri monissa lajeissa ja kasvattajia löytyy, joten ori ei jäisi talliin pölyyntymäänkään. Sattuman sanelemana Poniniemi laittoi kasvatteja juuri samalla hetkellä myyntiin, ja vanhempiensa perusteella Italian auringon alle pääsi muuttamaan Soul.

Tämä pienikokoinen Souliksi kutsuttu katseenvangitsija tietää kyllä olevansa astetta upeampi poni: minkä säkäkorkeudessa se häviää, luonteessa voittaa. Soul on näet niin isoegoinen pikku pyrkyri ettei toista ole tavattu! Se pitää huutelulla ja kouhottamisellaan huolen että kaikki huomaavat THE orin saapuneen paikalle. Edes hoitotoimenpiteet eivät onnistu ilman mahtipontista etukavion iskemistä maahan, niskojen nakkelua ja kaikille ohikulkeville huutamista, oli kyseessä sitten ori, tamma tai kottikärryjä työntävä tallilainen... Kunhan vain kääntyisi katsomaan tallin kingiä! Kenkkuileva, herkkähipiäinen tai ilkeä ei Soul kuitenkaan ole, vaan uhoavan showmiehen kuoren alla on oikeasti ihan järkevä, kiltti poni. Urbaani legenda näet kertoo, että se on joskus varustaessa ollut kaksi minuuttia jauhamatta itsestään, ja antautunut hoitajansa rapsutteluun...

Ratsuna Soul on osaavissa käsissä mahtava kombo upeutta ja helppoutta. Energiaa sillä piisaa kuin pienessä kylässä, joten kun sen saa suunnattua oikeisiin asioihin (siis suoritukseen eikä machona palloiluun), ei mikään ole pikkuorhilta liikaa vaadittu. Se hyppää kokoisekseen aivan järkyttävän suuria esteitä, välillä tosin myös aivan yhtä järkyttävällä vauhdilla jos kuski ei ole ihan ajan tasalla. Soulin päähän ei vahingossakaan livu ajatus siitä, että jotain voisi sattua tuolle kaikkivoipaiselle ponijumaluudelle: rämäpäisesti se yrittää yli kaikesta mikä eteen vain tuodaan ihan mistä suunnasta tahansa, joten on ihan ratsastajan vastuulla olla se ratsukon järkevämpi osapuoli ja muistaa turvallisuus.
Toisaalta pelottomuus ja soitellen sotaan-asenne ovat omiaan tekemään Soulista luotettavan maastoilukaverin. Se lähtee helposti pihasta myös yksin, eikä pelottavimmatkaan koneet tai lenkkeilijät saa orin kippoa nurin. Vauhtia ei maastoretkiltä myöskään puutu, joten varmuudestaan huolimatta ei ole todellakaan mikään arkajalkojen seikkailukaveri.
Kouluradalla Soulista löytyy kaksi vaihdetta: joko se vain juoksee alta pois ja suuntaa kiinnostuksensa kentän ulkopuolisiin tapahtumiin, tai sitten se suoriutuu poniksi aivan älyttömän upeilla mooveilla ja tanssii radalla kuin destrier-sotahevonen. On aivan ratsastajan taidoista ja päästä kiinni, kumpaa tulee: Soul pitää näet pitää jatkuvasti puuhakkaana jotta se keskittyisi tekemiseensä, eikä yhtään ainutta "luppoaskelta" voi tulla ellei tahdo ponin häviävän omaan kuplaansa. Jos Soul ehtii nimittäin omiin maailmoihinsa vajoamaan, on sitä tuskastuttavan vaikea kaivaa sieltä takaisin tähän todellisuuteen.

Soulia voisi parhaiten kuvata viuluun: osaavissa käsissä se on ajatonta taidetta. Epävarman kanssa, siitä ei edes viitsi puhua.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Minotauros SWE
Emälinja Grenboes Amber
i. Minotauros SWE
rnvkko nf, 136 cm
ii. Miniaturetauros
rnvkko nf, 135 cm
iii. Weasleyped
rn nf, 140 cm
iie. Roseknight Goldy
vkko nf, 132 cm
ie. Bendetorps Alicia
vrt nf, 128 cm cm
iei. Dustbrad Fury Road
mrn nf, 132 cm
iee. Bendetorps Avalon
rt nf, 130 cm
e. Grenboes Amber
rnkm nf, 141 cm
ei. Nordmyr Blade Glade
mkm nf, 137 cm
eii. Benetton II
rnkm, 142 cm
eie. Nordmyr Spark
mkm nf, 139 cm
ee. Grenboes Crystal
rn nf, 138 cm
eei. Agent Zero
trn nf, 140 cm
eee. Amber Amelie
rn nf, 132 cm
Näytä/piilota sukuselvitys

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit
09.05.2022 Pennilän Athena Aurelia BHF Pennilän Ponitalli
18.07.2021 Själlös Regel Genheit Synnöve Regelbunden
05.11.2020 Feadan Soulbird Peace Dove TH Feadan Ponies
10.10.2020 Magical Menagerie Rushock Who Killed Briar Rose Scuderia Sierra
01.08.2020 Fame's Tinker Bell Fame's Pixie Dust Fame
24.05.2020 Maldwyn Lester Poniniemen Elyce Maldwyn KTK-I

Näyttelytulokset

Ajantasaiset tulokset löytyvät orin PKK-rekisterisivulta

Kantakirjaus

01.05.20, 98. tilaisuus
tuom. Aksu, Anne, Elisa
KTK-II
18,5 + 17,5 + 18 = 72%

Kuulumiset ja valmennukset

13.02.2020 | Valmennuskertomus

Tämänpäivän maastovalmennuksessa oli aikamoiset energiat. Soul oli alusta asti ihan täpinöissään eikä meinannut pysyä käynnissä kuin vaivoin, ja kun suunnattiin lämppäesteelle, ei ollut puhettakaan ponin pidättelystä: oli vain pidettävä kiinni ja toivottava parasta! Pikkukorvat olivat hanakasti tötteröllä ja menohaluja oli vaikka muillekin ratsukoille jaettavaksi.
Kun helpolla lämmittelyesteillä oltiin saatu pahimpia ralliviboja pois, uskaltauduttiin lähtemään lyhyelle neljän esteen radalle harjoittelemaan. Esteet olivat kooltaan pieniä ja helppoja, maksimissaan 60 cm, ja tarkoituksena olikin treenata Soulia parempaan tempoon: se kulutti paljon turhaa energiaa viipottamiseen ja ratsastaja pidättelyyn. Kuten arvata voi, ei alkuun näyttänyt hyvältä: Soul yritti jatkuvasti karata eteenpäin heti kun ratsastaja vähänkin hölläsi, ja puuskuttaen kuin pikajuna se painoi esteeltä esteelle. Hieman auttoi malttiharjoitukset, joissa esteelle käveltiin, otettiin pari askelta ravia ja sen kautta laukka-hyppy-laukka-käynti-siirtymä. Aluksi Soulia riepoi moinen himmailutehtävä suunnattomasti, mutta lopulta se tajusi pääsevänsä nopeammin etenemään kun malttaisi ensin rauhoittua.

Valmennus ei ollut pitkä, lämmittelyineen 45 min, mutta Soul oli silti kuumentanut itsensä aivan vaahtoiseksi loppukäynteihin mennessä. Viimeisin "radan" (joka edelleen sisälsi vain huimat 4 pikkuestettä) läpikäynti sujui jo paljon rauhallisemmin kuin ensimmäinen yritys, joten vaikka kehitettävää oli vielä paljon, niin parempaan suuntaan menee jo.

04.01.2020 | Soul saapuu

Olimme luvanneet monipuolista oritarjontaa kaikille tammanomistajille, joten meillä oli ponikiintiö täytettävänä. Alkuun olisi tarkoitus 2-3 ponia hankkia, mutta näyttää siltä että tämä nuori herrahevonen täyttää egollaan kyllä ne loppujenkin poniorien paikat... Sellaisella rytinällä ja karmit kaulassa nimittäin saapui Poniniemen Soulspawn, ettei jäänyt keneltäkään huomaamaatta!
Heti kun koppi pysähtyi pihalle, alkoi sisältä kuulua huutamista ja koko yhdistelmä keikkui kun kaviot takoivat lattiaa: "päästäkää mut jo ulos! Missä mä oon?!" Oli siinä piteleminen kun kullanhohtoinen poni lensi heti ensimmäisenä yläpystyyn ja lähti sitten taluttaja vanavedessään ravaamaan pientä ympyrää turpa pystyssä ja häntä tötteröllä, etsien selkeästi että kenet täällä piti haastaa leidit saadakseen. Kun poninmallinen pyörremyrsky ohjautui lopulta karsinaan, jatkoi se siellä mekastustaan heiniinsä katsomattakaan.

Eiköhän Soul tästä vielä asetu kun kotiutuu ja kasvaa vähän aikuisemmaksi. Ainakin toivoa sopii. Show must go on.