De  Civitate  Deorum

Oriolus St. Ferrari

Hopeanruunivoikko (AA/EE/nCr/Zz) ori "Orion", rodultaan hollantilainen puoliverinen. Säkäkorkeus kasvaa vielä.
Syntynyt 10.03.2022, kasvattajana Nikki Ferrari (VRL-14085). Nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias.
De Civitate Deorumin omistuksessa (VRL-01436).

Kouluratsu tulevaisuudessa, nyt koulutuksessa. Tavoitetasona GP.

Ei rekisteröity

Tallin silmäteräori Cerenis alkoi kääntymään jo elämän ehtoopuolelle. Vanha se ei missään nimessä ollut, mutta elämän rajallisuus alkoi hiipimään mukaan harmaiden karvojen ja kylmien lihasten muodossa. Quintino ei tahtonut ikinä ajatellakaan luopuvansa orista, mutta koska se olisi kuitenkin joskus edessä, niin linjan hän ainakin tahtoi säilyttää. Ongelma oli vain ettei hänen tallissaan ollut yhtään ainutta tammaa.

Tässä vaiheessa kuvioihin astui mukaan elävä legenda Nikki Ferrari. Hänellä oli kaunis nuori tamma, meriititön ja vielä raaka, sellainen jonka Quintino normaalisti ohittaisi olankohautuksella ja lupaisi palata myöhemmin asiaan kun tamma olisi kypsempi. Hän valehteli vain puoliksi: uusi yhteydenotto tuli kyllä myöhemmin, ainakin vuorokausi tarjouksen jälkeen. Niin pitkään nuorempi Calabrese oli kamppaillut mielessään, oliko väri hyvä peruste teettää varsa. Entä jos sieltä tulisi tavan ruunikko tammavarsa sporttisilakka-asetuksilla — mitä hän sitten tekisi? Möisi nolosti erheen heti pois ja saisi kasvattajan ikuisen vihan niskaansa?

Tupla tai kuitti. 11 kuukautta Quintino eli jännityksessä ennen kuin maaliskuisena aamuna vastaanotti viestin. "Ori tuli, etkä ikinä arvaa minkä värinen!"

Luonteeltaan Orion on ikäisekseen rauhallinen ja miettiväinen. Sillä ei ole mitään suurta uhmaa, ja pienet teinipöljäilyt saa kuitattua kun vierestä röhäyttää "KRHM" — Orion nostaisi hatun lippaa jos voisi ja jatkaa kiltin pojan elämää. Laitumella se esittelee kyllä mieluusti itseään ja moovejaan, joten jos innon saisi säilytettyä ja luonne pysyy aikuisenakin orina näin kivana, niin ei kyllä parempaa voi toivoa.

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja Cerenis
Emälinja Hollowhill Oklahoma
i. Cerenis
VIP MVA Fn, KTK-II, YLA2
mrn holst, 167 cm
ii. Cirius
mrn holst, 175 cm
iii. Cipherius
rn holst, 170 cm
iie. Aranea
m holst, 169 cm
ie. Suchthoeve Laena
mrn holst, 163 cm
iei. Gothenburg
m holst, 166 cm
iee. Suchthoeve Alana
rn holst, 160 cm
e. Hollowhill Oklahoma
hprnvkko kwpn, 165 cm
ei. Hollowhill Royal Blue
hprnkm kwpn, 166 cm
eii. Rainridge Navy Blue
rnkm kwpn, 163 cm
eie. Hollowhill Magnolia
hprt kwpn, 164 cm
ee. Hollowhill Sarasota
rnvkko kwpn, 166 cm
eei. Hollowhill Sinister
mkrj kwpn, 164 cm
eee. Hollowhill Europa
rnvkko kwpn, 165 cm
Näytä/piilota sukuselvitys

i. Cerenis kuuluu De Civitate Deorumin ensimmäisiin oreihin. Se hankittiin sillä perusteella että kyllähän jokaisella hienolla oriasemalla "pitää olla yksi massapuokki", mutta millainen aarre siitä kuoriutuikaan! Mustanruunikko holstein on rakenteeltaan tukeva ja klassinen, ja vaikkei sen liikkeet ehkä ole yhtä näyttävät kuin muilla tasoisillaan, niin terve ori on kuin pukki. Cerenis ostettiin kuvan perusteella Cour de Lionista, mutta nopeasti siitä tuli korvaamaton luottokilpuri aina GP-tasolle saakka. Nyt ori on jo kisaeläkkeellä, mutta mielenvirkistyksenä se käy satunnaisissa kisoissa ja toimii yhä aktiivisena harrasteratsuna, ottaen silloin tällöin vastaan myös tammoja.

ii. Cirius on ulkonäöltään kuin Cereniksen kaksoisolento: vanhemman orin erottaa pojastaan vain merkittömyys, muuten kaksikon sukulaisuus suorastaan huutaa olemassaoloaan samasta värisävystä yhtäläisen vahvoihin poskiin ja vahvaan runkoon. Kooltaan Cirius on 175 cm, mikä tekee siitä vaikuttavan GP-hevosen. Luonnekin on orilla kuuliainen, eikä olekaan ihme että jälkeläisiä sillä on aikamoinen liuta: Cereniksen lisäksi varsoja on tällä hetkellä jo yli 50 kpl, eikä loppua näy. Cirius on nyt 17-vuotiaana jo lopettanut kisauransa, mutta terveenä se toimii edelleen ratsuna siitosuransa ohella. Voipi olla hyvinkin mahdollista, että talliin ilmestyy joskus toinenkin Ciriuksen suvusta...

iii. Cipherius on nyt jo edesmennyt ruunikko holstein-kantakirjaan I-palkinnolla merkitty ori, joka kilpaili pitkähkön uran GP-tason kouluradoilla. 170 cm jyhky tiedettiin rohkeaksi ja hyväluontoiseksi oriksi, jonka kanssa ei typeryyksiä tarvinnut odottaa. Kun Cipherius lopetettiin hammasongelmien vuoksi 26-vuotiaana, oli sille kertynyt elämän aikana jo lähemmäs 160 jälkeläistä. Not bad!

iie. Aranea oli tammaksi suurikokoinen, 169 cm korkea musta kouluratsu. Kilpailura ylsi Int II-tasolle, jolloin selkävaivat alkoivat kiusaamaan tammaa sen verran pahasti että sen oli parasta siirtyä kevyempiin töihin: normaalisti niin herkkä- ja hyväluontoinen Aranea muuttui kipujen vuoksi poukkoilevaksi pukkikoneeksi ja varustaessa irvisteleväksi, eikä se koskaan unohtanut ratsastuksen tuomaa kipua. Aranean ei tarvinnut enää moiseen kiusaan lähteä, vaan sai nauttia siitostamman elämästä 21-vuotiaaksi, kunnes lordoosi alkoi painamaan jo valmiiksi vaurioitunutta selkää niin pahasti että tamma oli päästettävä tuskistaan lopullisesti.

ie. Suchthoeve Laena on hieman poikaansa pienempi (163 cm), aavistuksen punertavakarvaisempi mustanruunikko kaunotar. Tämä GP-tasoinen kouluratsu on hieman kipakka hoitaa, sillä hän kertoo selkeästi mikä ei tunnu kivalta: kaviot kolisevat seiniä vasten kun vähänkin harja pyörähtää vastakarvaan. Hankaluutensa Laena kompensoi kuitenkin ratsastettavuudella: se on herkkä avuille ja sievästi ratsastavaa tamma kuuntelee kuin lukisi ajatuksia, ja siinä missä kotona pieninkin väärä tähtien asento häiritsee rouvan suoritusta, ei kisoissa sen focusta saa särkymään millään. Tämän loistavan piirteen Laena on periyttänyt myös kaikille kolmelle varsalleen, joten tämä upea urheiluhevosten linja ei ole näkemässä loppua.

iei. Gothenburg tunnettiin kovapäisenä ja hieman hankalanakin orina, mutta koska se oli niittänyt menestystä arvokisoissa GP-tasolla ja oli rakenteeltaan II-palkinnon arvoinen, kertyi varsojakin mustalle 78 kpl. 166 cm korkea korpinnokkainen ori lopetettiin 18-vuotiaana nivelpussin tulehduksesta johtuneen verenmyrkytyksen vuoksi.

iee. Suchthoeve Alana on nyt jo ikäloppu 31-v tamma, joka nauttii yhä omat hampaat suussa eläkepäiviään synnyintallillaan Suchthoeven siittolassa. Supermummo kisasi nuorempana va A-tasolla, mutta jättäytyi pian pois kisakentiltä jo 10-v jalostusarvon tullella ilmi laatuarvostelun ykköspalkinnon kautta. Alana on aina ollut hyvin hyvätapainen ruunikko rouvahevonen, joka on opettanut niin monet ihmis- kuin hevoslapsetkin ratsuhevosten maailmaan mukaan. Omia varsoja Alanalla on 8 kpl, mutta se hoivasi - ja hoivaa yhä - mieluusti myös muiden tammojen varsoja. Selkä on 160 cm korkealla tammalla jo painunut notkolle ja harmaita hapsia on kohta enemmän kuin punaisia, mutta yhä hän vain jaksaa sitkuttaa.

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit

Näyttelytulokset

Ajantasaisimmat tulokset löytyvät orin PKK-rekisterisivulta

Kuulumiset ja valmennukset

00.00.00