De  Civitate  Deorum

The finest stallion gallery

Delm Aristoteles

Fn, KTK-II


Rakennekuva.

RotuArabialainen täysverinen (PPA)
SukupuoliOri
VäriRuunikonkimo (Ee/Aa/Gg)
Säkäkorkeus150 cm
Syntynyt20.02.19, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower-vuotias
KasvattajaDelmenhorst
OmistajaDe Civitate Deorum, VRL-01436
Rek. nroVH20-003-0002 / PKK3506 / AHAC-profiili
Painotuslaji Taso Sijoituksia Voittoja Tila
Kouluratsastus Koulutetaan vasta 0 0 Aloittelee kisauraansa

Kantakirjattu II-palkinnolla 01.05.2020 (20 + 18,5 +18 = 76,7%)
Fn myönnetty 06.03.2020

Aristoteles, tutummin vain Tele, on eloisa ja tuliluontoinenkin komistus. Se ei ole ilkeä, mutta reagoi hyvin nopeasti ja hyvin suuresti: pienikin risahdus ja Tele lentää kuuhun takavoltin kautta. Ori on myöskin aavistuksen verran herkkähipiäinen: hoitaessa se ei siedä liian ronskeja otteita, ja satulavyötä täytyy kiristää todella hempeästi. Hermostuttuaan Telellä menee nimittäin hetki ennen kuin sen kierrokset laskevat takaisin normaalilukemiin, ja sitä ennen se on varsin raivostuttava sättäillessään ja pompahdellessaan milloin ylös, milloin vahingossa hoitajansa varpaille.
Eläinlääkäriä ja kengittäjää Tele sietää jos he ovat hyvin rauhallisia: yksikin ärähdys ja peli on menetetty. Vaikeampia toimenpiteitä suorittaessa on Tele helpointa rauhoittaa suoraan, kuin odottaa sen rikkovan itsensä (tai ketään muutakaan) riuhtomisellaan. Sietokyky ei keijupojallamme ole nimittäin kovin korkea: kun jokin ei sitä miellytä, se menee melkein suoraan pakene-tai-taistele-tilaan. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, ettei Teleä painosta liikaa vaan sen herkkää mielenmaisemaa ymmärretään. Pakottamalla on vain henki höllässä.

Ratsastaessa Tele on varmasti arvattavastikin vain kokeneiden, kovahermoisten ja ennen kaikkea hyvin zen-henkisten ratsuna. Se on yhä kiltti, mutta vähänkin säikähtäessään Tele ottaa jalat alleen, ja rotunsa mukaisesti nopeasti ottaakin. Vauhtia ei siis orin kanssa voi pelätä, ja tasapainonkin on oltava hyvä sähikäisen tehdessä täydestä laukasta täyskäännöksen pelottavan kentänkulmatontun irvistellessä aidantolpan takaa...
Esteille Tele on aivan liian arka ja jännittynyt: se kyllä hyppää puhtaasti, mutta vain siksi että pelkää estettä ja tahtoo kiertää sen mahdollisimman kaukaa. Jos ratsastaja ei ole päättäväinen, ei Tele kyllä yli mene, ja jos sen saa hökötyksen ylittämään niin se on satavarmasti vain pakotuksen tulosta. Esteura ei siis puomijumppaa suuremmaksi etene.
Sen sijaan kouluratsastuksen harmonisessa maailmassa Tele viihtyy paljon paremmin. Turvallisen ratsastajan kanssa se uskaltautuu jopa keskittymään työhönsä, ja silloin se on mitä kevyin ja herkin ratsastaa: radan läpikäynti on kuin puhaltelisi höyhentä silloin kun Telellä on hyvä olla.
Maastoon ei Telen kanssa kannata lähteä kuin erittäin varman kaveriporukan kanssa, sellaisen johon ei tartu hermostuneen aavikkotuulen kyttäily. Mitään miellyttäviä ja rentoja retkiä ne eivät kuitenkaan kenellekään ole, joten fiksuinta on jättää maastoilut varmempien hevosten varaan...

Sukutaulu ja -selvitys

Isälinja MJA Arkadiusz — Malak Jafar
Emälinja Stefcia al Naya — Strela
i. MJA Arkadiusz
+// KTK-II, km ox, 152 cm
ii. Malak Jafar
++++ KTK-II VIR MVA Ch, KRJ-II, YLA1, km ox, 152 cm
iii. Malak Habir
km ox
iie. Nadra Habila
km ox
ie. Almaviva
++++/ VIR MVA Ch KTK-II, km ox, 151 cm
iei. Polon
km ox
iee. Almeida
km ox
e. Stefcia al Naya
++++/ rn ox, 147 cm
ei. Rigonec
++++/ Nominated stallion, rn ox, 157 cm
eii. Wist
rn ox, 157 cm
eie. Rasanko
trn ox, 156 cm
ee. Strela
rn ox, 155 cm
eei. Szczepam
ox
eee. Panakota
ox

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Jälkeläiset ja jalostusinfo

Tammojen vaatimukset Periytyvät ominaisuudet
Tila
  • Linkitettyä sukua 1-3 polvea
  • Arabi tai fiksuun yhdistelmään sopiva muunrotuinen tamma
  • Voi olla piirretty tai valokuvallinen
  • Hyvin herkkää luonnetta.
  • Markanpilkkuja.
Ottaa vastaan ulkopuolisia tammoja..

Jälkeläiset

Syntyi Skp Nimi Emä Omistaja Meriitit
04.11.2020 Faustyna al Qismat Felicja Wid Al Qismat Arabians

Näyttelytulokset

PVM Järjestäjä Luokka Tuomari Palkinnot Mahdolliset kommentit
15.03.20 Encore 2. Lämminveriset orit (ei pv) Elisa EO-sert
29.02.20 Kuuran Talli 7. "Nuoret" aikuiset Lissu T. EO-sert, EM EM: väri
27.02.20 Saariston Hevosopisto 7. Muut hevosorit Anne EO-sert
14.02.20 Metsätalli 3. Orit Anne EO-sert

Match show:t

PVM Järjestäjä/näyttelyt Luokka Palkinnot Mahdolliset kommentit
14.02.21 Ystävänpäivän värinäyttelyt Dominantti Valkoinen 3rd “Mustan, valkoisen, harmaan ja ruskean leikittely peitinkarvassa oli kaunista puhtaan valkoista lumimaisemaa vasten. Kiihkeäsydäminen ori oli kehässä hiukan turhankin raisulla tuulella, vaikka olikin erinomaisen viimeisen päälle pyntätty. Luonnollista arabin kauneutta!”

Kisatulokset

KRJ (sijoja 14 kpl, joista voittoja 1 kpl)
03.08.20, Viljalehto, he A, 1/30
02.08.20, Viljalehto, he A, 5/30
28.06.20, KK Lupin, he B, 2/70
21.06.20, KK Lupin, he B, 2/70
15.06.20, KK Lupin, he B, 6/70
10.06.20, Kadon Kartano, he C, 5/40
09.06.20, Kadon Kartano, he C, 5/40
05.06.20, Kadon Kartano, he C, 3/40
07.05.20, Tuontitalli Gråspav, he A, 1/30
02.04.20, Kadon Kartano, he C, 3/40
02.04.20, Kadon Kartano, he C, 3/40
26.03.20, Mörkövaara, he B, 3/30
26.03.20, Mörkövaara, he C, 5/30
22.03.20, Mörkövaara, he C, 2/30
01.03.20, Cloudfield, he B, 4/40

Kuulumiset ja valmennukset

27.05.2020 | Tasoloikkaa

"No, muista että itse valitsit" Felicita Calabrese muistutti miestään kisapäivän aamuna 7.5, kun tuo katseli osallistujalistaa aavistuksen verran huolestuneena. Vaikka kotioloissa tehtävät onnistuivat jo melkein vaativaltakin tasolta, ei se silti tarkoita että ne sujuisivat kisaradalla. Ei varsinkaan kun ratsuna oli Telen kaltainen hermokimppu. Silti pieni harmaa ori oli helppo A-luokan lähtölistalla starttinumerolla kuusi.
Syteen tai saveen.

Kumpi on parempi, sysi vai savi? Tele voitti, siis voitti, ensimmäisen A-tason luokkansa koskaan! Se oli ollut vielä verryttelyn alussa oikea superpallo, mutta saatuaan fokuksen takaisin tehtäviin Quintinon hikoiloin jälkeen, ori tsemppasikin ihan täysillä. Koskaan aiemmin se ei ole tainnut tehdä yhtä rauhallista ja seesteistä rataa.
Kummallinen pieni hevonen.

26.02.2020 | Valmennuskertomus

Tele ei ole se tyypillisin kouluratsu, mutta tänään se näytti mihin pienestä tuulenpieksemästä arabistakin voi olla. Alkuverryttelyt sujuivat hieman pöristen ja koristen maneesin kulmissa hyppiville tontuille, mutta heti kun orin sai ns. käyntiin ja keskittymään työhönsä, se alkoikin äkkiä toimimaan kuin ajatus. Täysiverisen keveys pääsee kyllä edukseen: Tele liikkui kevyesti ja kuunteli maailman pienimpiä apuja jopa siinä määrin, että alkuun suunniteltu avotaivuttelutreeni sai mukaansa muutaman sulkutaivutusyrityksen. Ei Tele vielä mitään täydellistä sulkua tietenkään osaa, mutta se kuunteli tarkasti mitä selästä pyydettiin ja taipui ensiyrittäjäksi ihan hyvin muutamaan askeleeseen käynnissä.

Laukatessa Tele lähti hieman kuumumaan, ja aluksi sitä vain taivuteltiinkin asetuksilla puolin ja toisin erilaisilla kaarilla. Kun asetukset alkoivat onnistumaan niin että laukka pysyi pidättelemättä harjoituslaukkana, lähdettiin ensin suoralla uralla lisäämään tehtävään avotaivutuksia. Ne sujuivat helpommin kuin oletus oli, joten vaikeusastetta lisättiin ottamalla avotaivutuksia laukassa ympyrällä. Aluksi Tele hieman kuumeni tehtävän muututtua hankalemmaksi ja takaosan hieman karatessa linjalta, mutta kun pikkuori sai jutun juonesta kiinni, taivutteli se ihan sulavasti myös kaarteella.
Valmennus kesti alle tunnin, mutta lopputuloksena oli sekä hikinen hevonen että hikinen ratsastaja, molemmat onneksi ihan tyytyväisen näköisiä. Eipä olisi tästä hyppyhernehevosesta arvannut kuoriutuvat näin kivaa ratsua!

06.01.2020 | Tele saapuu talliin

Tele ostettiin talliin netti-ilmoituksen perusteella. Kuvassa poseerasi ryhdikäs, papurikkokimo puolanarabi, oikea kiiltokuvahevosten kiiltokuvahevonen. Suku on palkittua ja uusia nimiä vilisi: tälle löytyisi varmasti tammatarjontaa. Pakko oli ostaa.

Kun ori saapui talliin, paljastui millaisen keijukaisen menimme ostamaan. Tele sai draamaa aikaan kaikesta: tallin ovenkarmeista, tarhojen hevosista, ilmastoinnin huminasta, omien kavioiden kopinasta betonilattialla... Tuntui ettei ollut asiaa, mikä nuorta herraa ei olisi järkyttänyt. Se jäi silmät muljahdellen pyörimään karsinaansa, rämppäsi häntä pystyssä edestakas heiniinsä koskemattakaan. Reppana.
Nyt kun kävimme illalla tallissa tarkistamassa, oli Tele jo malttanut syömään vähän heiniään. Se hermostui kuitenkin heti kun menimme ovelle tuijottelemaan. Saas nähdä että rauhoittuuko joskus, toivottavasti. Ei ole varmaan nimittäin kiva lähteä kisaamaan jos tarvitsee koko ajan pelätä, mihin suuntaan hevonen lentää alta...

Oritärppi


Pomeroy

VIP MVA Fn, KTK-II
rnpäis trait du nord
evm-sukuinen
Jyhkeä muotovalio-ori Pomeroy on oikea valinta, kun tahdot vahvan ja mukisemattoman työhevosen. Käytössä myös fiksuihin risteytyksiin.

Tänään on 01.03.2021

01.01.2021
Kourallinen uusia kisällioreja. Dyantha's North Pole eli Snorre sai rakennekuvan.

20.11.2020
Shado Reido kantakirjattiin I-palkinnolla! Joukkoon liittyi ponivarsan mallinen, 75% xx-verinen täystuho Doom Date Dall.

12.07.2020
Cerenis ottaa poikkeuksellisesti tammoja vastaan suuren kyselymäärän vuoksi, vaikkei jalostusorilistalla vielä olekaan. Jos siis tahdot oikein päin kulkevan, vahvan GP-varsan kiiltokuvaoristamme, nyt on mahdollisuus varaslähtöön! ;)

26.04.2020
Joukkoon liittyi yönmusta SEA-ori Shado Reido. Soul on menossa toukokuun kantakirjaustilaisuuteen. PKK-orinäyttelyiden muutamasta luokasta odotetaan yhä tuomarointeja.

06.03.2020
Aikataulu on pitänyt hyvin: nyt jo kolme oria, Lucifer, Tele ja Pommi, ovat jalostuskelpoisia kolmen tähtenstä turvin. Saatamme joutua myöhemmin vielä rukkaamaan tähtiarvostelujärjestelmäämme tiukemmaksi, mutta näin ensiaskeliin tämä tahti on sopiva.
Gru on menossa huhtikuun kantakirjaustilaisuuteen, ja Tele ansaitsi Fn-tittelin.

28.02.2020
Toiminta on hiljalleen lähtenyt käynnistymään näyttelyiden sekä kisojen kautta. Orien tähtiluokitusjärjestelmää on nyt muokattu hieman tiukemmaksi: siitäkin huolimatta Lucifer on kunniakkaasti Fn-arvonimen myötä ensimmäinen virallinen siitosorimme! myös komea jyhky Pomeroy on matkalla kantakirjaustilaisuuteen.

18.01.2020
Ensimmäiset PKK-näyttelyt löytyvät nyt järjestön kalenterista. Lucifer ja Snorre ovat kunniakkaasti tallin ensimmäiset näyttelyissä pyörähtäneet orit: Lucifer oli Encoressa oman luokkansa lkv, ja Snorrekin sai varsaluokassa EO-sertin.

30.12.2019
Ensimmäiset orit muuttivat talliin.

27.12.2019
Tallin sivujen rakennus aloitettu.

Yhteystiedot

Email: epolho@POISTAhotmail.com
+428 01 1223354
Strada a Tesoro 38, Chioggia, Repubblica Italiana

Ulkoasu © M Layouts | Kuvat ja muokkaus © Pölhö
© 2019-2021
Tämä on virtuaalitalli / this is a sim-game stable
Tämä on virtuaalihevonen / This is a sim-game horse