009

Ganly-Kirletmek VEC

ahaltek, varsa, väriltään ruunivoikko.
Syntynyt 04.03.2021, M Layouts / raitatossu.net/mayflower
Ratsukoulutus alkaa talvella 2022
_____________
Omistajana & kasvattajana Vecno Stud (VRL-01436)

Ei rek.Anisim ja Ganly, erottamattomat.


Sarvilapsi 1 kk.

Warrior in the making

Aluksi Adejan varsa oli ajateltu myytäväksi, mutta Gepardin kuolema muutti suunnitelmia kertaheitolla — tämä tulisi olemaan orin viimeinen varsa.

Kuinka hyvä päätös olikaan! Tähtipäinen orivarsa osoittautui heti ensihetkinään mitä rohkeimmaksi ja sisukkaimmaksi hevoseksi, hyväpäiseksi ja helpoksi käsitellä. Omasta tilasta Ganly on varsinkin vieraiden ihmisten kanssa tarkka, mutta ahdistumisesta se kertoo aina kohteliaasti huitomalla pikkukavioillaan ilmaa, ei muita elollisia.

Sukutaulu

Isälinja Gepard VEC — San Granit — San Grande — Grannuke
Emälinja: Adeja 'B — Ajal VEC — Ahlak — Akulin
i. Gepard VEC
VIP MVA PP-MVA PKK-V Fn, KTK-II,
Apprentice Steed, NDHS'18 Grand Champion
perl at, 156 cm
ii. San Granit
rnvkko at, 157 cm
iii. San Grande
YLA3
rnvkko at, 161 cm
iie. My Beautifull's Special Legend
at 
ie. Kamikaze VEC
Fn, KTK-II
perl at, 156 cm
iei. Vladimir VEC
Fn, KTK-II
perl
iee. Kemput Rewa
VIP MVA Fn, KTK-II
rnvkko
e. Adeja 'B
Fn, KTK-III
rnvkko at, 158 cm
ei. Herring Jarryk
rnvkkokm at, 156 cm
eii. Jady von Dows
rtkm at, 153 cm
eie. Herring Isle-Ir
rnvkko at, 158 cm
ee. Ajal VEC
rnvkko at, 162 cm
eei. Doldurmak
Fn KTK-II
m at, 164 cm
eee. Ahlak
Fn, KTK-II
rnvkko at, 160 cm

Jälkeläiset

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja Muuta

Näyttelytulokset (PKK)

Ajantasaiset näyttelytiedot löydät PKK:n profiilista.

Kisakalenterit

VHRY (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl, CUP 0 kpl [0 p.])VMRJ (voittoja 0 kpl, sijoituksia yhteensä 0 kpl [0 p.])

Ganlyn elämää

13.10.2022 | Nuori urhea

Ganly-Kirletmek teki sinä lokakuisena iltana jotain mitä yksikään Vecnon hevosista ei ollut koskaan tehnyt: se on nuorin koskaan "ratsutestin" läpäissyt, hieman päälle kolmivuotias.
Selässä sillä ei kuitenkaan istunut kukaan. Vaatimustaso ratsuille on korkea, ja jokaisen metsällä käytettävän hevosen, on näytettävä hyvähermoisuutensa nuotiotulen ääressä. On huutoa, tanssia, laulua, soittimia. Soihtuja kuljetetaan ympäri kokelasta, kalistin helisee korvaan, vihmotaan havunoksilla. Kasvoille maalataan, roiskitaan, poron verta. Hajut, äänet, kosketukset, tuli, kaiken sen pitäisi hevonen sietää, kiinni pitelemättä ja vapaana ringissä.

Ja tämän kaiken Ganly kävi läpi vielä aavistuksen takakorkeana, luirurunkoisena varsana. Se oli valpas —kukapa siinä ringin keskellä ei olisi—, mutta ei silmäänsä räpsäyttänyt kun soihtu kulki kädestä käteen sen selän yli. Verikippo kiinnosti enemmän kuin kauhistutti, eikä kylkiä räpsytteleviä havuja ori tainnut edes noteerata.

"Tämä ori tulee olemaan vielä joskus jonkun pelastus," Alik povasi. Tietämättään hän oli oikeassa.

14.02.2021 | Varsaralli

Viimeistään tässä vaiheessa Ganly oltaisiin varmasti joka tapauksessa otettu pois myynnistä: se on aivan liian hieno varsa pois annettavaksi! Kaikin puolin tasapainoinen ja kaunis olento tämä on kaikin puolin: ei harhaile pois emältään, mutta tutkii rohkeasti uutta; sietää paljon, ja kun ei enää niin tee niin kertoo kohteliaasti olostaan jyräämättä ketään; ottaa kontaktia, mutta omistaa itsesuojeluvaiston.

Toissapäivänä Ganly pääsi ensimmäistä kertaa elämässään ulos muiden tämän kevään varsojen kanssa, kun pakkanen oli kerta laskenut viiteen asteeseen ja hyinen viimakin laantui. Voi sitä riemua kun kolme hämähäkkikoipea keksivät hangessa hyppimisen! Belgi juoksutti nuorempaa Ganlya sellaista rallia, että pojat piti ottaa jo muutaman minuutin riekkumisen jälkeen sisälle — hikisinä, lumisina, pärisevinä, mutta kaikin puolin onnellisina. Jopa hitaasti syttyvä Daolag sai villikkotartunnan — siinäpä olikin urakka saada kaikki takaisin tallin suojiin, kun varsat olivat aivan pähkinöinä. Belgi-mokoma vieläpä karkasi pihan toiselle puolelle, jolloin soppaan hyppäsi mukaan myös hätääntynyt Gyzma-mamma.

Lyhyt pihaseikkailu ilahdutti luultavasti enemmän varsoja kuin muita yhteensä.