Smokey

VH17-055-0003

Nimi Smokey Omistaja VRL-01436
Sukupuoli Ori Kasvattaja  Arizonan erämaa...
Rotu Mustangi Painotuslaji Yleiskäyttöinen
Väri Hphrkkovkkokrj Koulutus Koulutettavana
Säkäkorkeus 151 cm Kotitalli Orange Wood Ranch
Syntyi, ikä 11.12.2015, M Layouts / raitatossu.net/mayflower Päiväkirja Klikkaa lukeaksesi
Historia Kuvaus Ominaisuudet

Long journey behind...

Smokeyn tarina on hyvin perinteinen. Keväällä 2016 sen villi lapsuus päättyi erittelyaitaukseen Arizonassa, josta ori valikoitui rodeomogulin matkaan nakkelemaan hurjapäitä selästään. Villiori ei ollut kuitenkaan tarpeeksi haastava pukkikone, jolloin se päätyi hiljaiseen, nopeaan myyntiin. Oli Smokeyn pelastus että sen kuva päätyi viraaliksi sosiaaliseen mediaan, niin että Clave sattui sen näkemään: muutamaa viikkoa myöhemmin ori olisi ollut jo koiranruokaa.
Nuoresta villikosta pitäisi saada nyt aikaiseksi kunnon ratsu, ja äkkiä, sillä pomo hengittää jo niskaan "taas yhdestä turhanpäiväisestä ostoksesta"... Mutta helläsydäminen aussi ei voinut olla pelastamatta tätä upeaa luontokappaletta, silläkään uhalla että voisi hyvinkin menettää työnsä — siitäkin huolimatta että mies maksoi hurjan 200v$ myyntisumman itse.
Smokeyssä olisi ainesta. Claven pitäisi vain saada se esiin.

...Even longer is to come

Vaikka Smokey olisi kuinka hyvin koulutettu, niin se on kuitenkin aina pohjimmiltaan villi sielu. Ori reagoi nopeasti yllättäviin tilanteisiin, ja jos sillä ei ole tarpeeksi tilaa paeta niin se ei myöskään epäröi puolustautua. Smokeyn kanssa täytyy siis aina olla hieman varuillaan, vaikkei se pohjimmiltaan mikään ilkeä olekaan. Omapäinen ja vahva ori on kyllä, mutta tutun ja luotettavan ihmisen kanssa se hitsautuu hyvin yhteen.
Smokeyn vahvuuksia ovat sen kestävyys, ketteryys ja fiksuus. Sille on helppo opettaa uusia asioita — niin hyvässä kuin pahassakin — ja maastossa ori on kuin, no, kotonaan. Smokey on hyvin varmajalkainen ja jaksaa pitkiäkin matkoja, joten vaikkei tästä mitään reiningstaraa saakaan niin kouluttajansa sanoin, "out there you would be lost without him."

Something to give for his children

Värigenetiikka: EE/aa/nCr/Dd/nZ/nSpl
Painotus: trail, vauhtipelit

Luonteenpiirteet

Rohkeus ★★☆☆☆☆☆ Taso 2, varautunut, säikky Periyttää piirrettä normaalisti
Kuuliaisuus ★★★☆☆☆☆ Taso 3, melko hankalasti käsiteltävä Periyttää piirrettä normaalisti
Temperamentti ★★★★★★★ Taso 7, hyvin tempperamenttinen Periyttää piirrettä vahvasti
Herkkyys ★★★★☆☆☆ Taso 4, keskiverto Periyttää piirrettä normaalisti

Taidot

Nopeus ★★★★☆☆☆ Taso 4, keskiverto Periyttää piirrettä normaalisti
Kestävyys ★★★★★★★ Taso 7, selvästi keskivertoa parempi Periyttää piirrettä vahvasti
Hyppykapasiteetti ★★☆☆☆☆☆ Taso 2, normaalia heikompi Periyttää piirrettä heikosti
Ketteryys ★★★★★★☆ Taso 6, hieman normaalia parempi Periyttää piirrettä normaalisti
Liikkeet ★★★☆☆☆☆ Taso 3, hieman normaalia heikompi Periyttää piirrettä normaalisti

Ehkä heistä vielä ystävät tulee...

Chocon ja Smokeyn iltahölmöilyjä.

Siellä se odotti tarhan perällä, noutajaansa. Ojaan tai allikkoon.

Smokey ei ehkä ollut tarpeeksi hyvä rodeoon, mutta aika komeasti se silti sällejä lennätti...
© Pölhö ellei toisin mainitaisä

Thunderous
hrkkokrj must

ii.

Mouse-Face
hrkkokrj must

iii.

Tuntematon mustangi

iie.

Tuntematon mustangi

ie.

Tuntematon mustangi
hrko must

iei.

Tuntematon mustangi

iee.

Tuntematon mustangiemä

Cinnamon
hprn must

ei.

Rocky
hprn must

eii.

Tuntematon must

eie.

Tuntematon must

ee.

Magpie
rt must

eei.

Tuntematon mustangi

eee.

Tuntematon mustangi

Sukuselvitys tulee ajallaan.

Heirs of wilderness

Syntyi Skp. Nimi Emä Omistaja
00.00.00 o/t. ***** **** ****'

How's it goin'?

25.05.18 - #11 Better late than never "Tätä päivää Barrett oli odottanut kuin kuuta nousevaa. Tämä hetki, kun alkukesän linnut laulaa liversivät, ilta-aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, puiden latvat humisivat kevyessä tuulessa, lämpö hiveli ihoa... ja satulan alla oli hiirenharmaa pieni mustangi."
14.03.18 - #10 Dark Shadows "Barrettin ei muutenkaan tehnyt mieli nyt mennä Smokeyn selkään heiteltäväksi, sillä hän oli aivan mustelmilla jo muutenkin. Syy löytyi parin päivän takaa, eikä läskiä suinkaan pistänyt tummaksi villiorhi.."
04.02.18 - #09 Newbie "Alkuviikkoisen murron jäljiltä Barrett pisti tuulemaan: kyllä, hän tarvitsee uuden vahdin, nyt ja heti! Tänään hän lähti ajamaan sianpieremän aikaan kohti Fort Nelsonia, josta hän palasi pienen ja kirjavan viuhupallon kanssa. Vekkulin nimi on Randall, "Randy", ja se on räyhäkkä risteytys siperianhuskya ja suomenpystykorvaa.."
04.02.18 - #08 Who did this, and why? "Barrett laski kiväärinpiippua kuiskatessaan sanat ilmaan, pitäen liipaisinsormen silti hollilla. Hän oli nähtävästi yksin, mutta vielä varmuutta ei voinut sanoa."
13.12.17 - #07 Suddenly, Kitty happened "Ei sillä että kumpikaan äijistä olisi pahemmin nauttinut Kittyn söpöilyvimmasta, mutta Smokey kesti nöyryytyksen kuin mies ja Barrett osasi nähdä kauniin ajatuksen teon takana, vaikkei hänen imagoonsa nyt ehkä vaaleanpunaiset rusetit sopineetkaan... Kyllä se silti hänen mieltään mukavasti lämmitti."
11.12.17 - #06 Lovin' family "Lumi pöllähteli raskaiden saappaiden tieltä Barrettin harppoessa lumisessa metsässä. Hänen vanavedessään naruriimun päässä kulki Smokey, joka hieman huolestuneena pälyili edellään tarpovaa äkäistä miestä."
14.10.17 - #05 There you are "Vaikka ratsastuksellisesti pari ei ollutkaan edennyt, niin ei näillä kahdella huonosti silti muuten mennyt. Smokey tiesi kyllä mistä käsistä ruoka tulee, ja viihtyi se valehtelematta muutenkin Barrettin seurassa. Eihän se koskaan tulisi 100% ihmisiin luottamaan, mutta adoptiomustangiksi se on edennyt siteen rakentamisessa todella nopeasti."
06.10.17 - #04 Gloomy clouds on and in "Barrett hieroi ohimoaan lava-autonsa ratin takana. Hän piti silmiään kiinni, huokaisi väsyneesti, ärtyneenä, kääntäen sitten starttia niin että V8-kone jyrähti kovaäänisesti käyntiin. Kotiin päästyään hän keittäisi vahvan kahvin, lämmittäisi vähän tupaa ja kävisi sitten maaten, olkootkin tuhat askaretta vielä tekemättä."
21.06.17 - #03 Dude, get lost "Dexter ei tunnu sietävän Smokeyltä yhtään äijäilyä ja pistää sen heti kyykkyyn kun vähänkin toinen yrittää kukkoilla."
17.06.17 - #02 Smooth "Hän tunsi orastavaa ylpeyttä myöskin Smokeyn tunkiessa apajille, antaen miehen ojentaa varovasti kätensä koskettamaan orin kaulaa."

05.06.17
Sieraimet väristen mustangi tanssahteli kehään ? se ei selkeästi ollutkaan vielä valmis julkiseen esiintuloon, minkä Barrett saisi kohta selkeästi huomata, kantapään kautta...


25.05.17 — #01 Wild thoughts "Ahavoitunut, parrakas mies istui puupöytänsä äärellä mutteripannu edessään, katsellen utuisin silmin paperinpalaa sormissaan."

He's just an one lucky bastard

PKK
15.08.17 Seppele, Muu kuva: ratsastuskuva LKV KP EM (kokonaisuus, tuom. Anne)
WRJ (sijoja 2 kpl, joista voittoja 1 kpl, CUP 1 kpl)
01.12 Aldatha Farm, halter 1/39 CUP
05.06.17 Simora, halter 3/7 tarina
00.00 Kilpailupaikka, luokka 50/100

How to do, and why so

Varusteet Equestrian PRO:sta, Kivimetsän Varusteesta sekä OddPixelistä.

His mentor in life, his buddy

Barrett "Bear" Quickfort vastaa Smokeyn kouluttamisesta ja hyvinvoinnista. Työhön hänet palkkasi Clave, joka työpaikaltaan Latviasta käsin ei pysty hevosesta itse huolehtimaan.

Barrett viihtyy parhaiten yksin, eikä hän ole todellakaan puhelias — mies avaa suunsa vain tarvittaessa. Erakkoluonne asuu yksin metsässä koiransa kanssa, kulkee luonnossa ja pysyttelee mieluusti niin kaukana yhteiskunnasta kuin kykenee. Hän metsästää, kalastaa ja viljelee, korjaa itse vaatteensa eikä tiedä tuon taivaallista maailman menosta sen enempää kuin mitä muilta kuulee.

Itsestään ei Barrett kerro mitään, edes ikäänsä. Jos joku hänestä saa kaivettua ulos edes sukunimeä, niin mitalli tulee postitse.
Tämä on virtuaalihevonen // This is a sim-game horse
Alkuperäinen ulkoasu © M Layouts