Love Story

"Lotte"
Hollanninpuoliverinen, tamma, 163 cm
Punaruunikko
Syntynyt 22.08.2018, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Kasvattanut Storywoods
Omistaa KrastS Stallis (VRL-01436)
VH19-012-0048

Koulupainote
he A / 80 cm

Nuoresta iästä johtuen Lotte on vielä vain kokeneempien ratsastajien hevosena, mutta se on osoittanut niin hyvää luonnetta että siirtyy varmasti jatkotasoistenkin ratsuvalinnaksi jahka kerää ensin itse kokemusta.

Hoitaessa Lotte antaa ominaisuuksistaan väärän mielikuvan malttamattomuudellaan. Se ei jaksa seisoa pitkiä aikoja paikoillaan, ja mikäli varustaminen sujuu Loten mielestä hitaasti, vasen etukavio lähtee kuopimaan vaativasti maata. Satulavyötä kiristäessä se jo hieman steppaa: kohta lähdetään!

Vaan selkään noustessa alta löytyykin toinen hevonen. Ei Lotte mikään hidas raahustaja ole, mutta mistään kiiturista tai pärisijästäkään se ei mene. Tamma malttaa tehdä tehtävät rauhassa, ja jos se ei ymmärrä pyyntöä, jumittuvat korkeintaan jalat maahan. Protesteja Lotte ei harrasta, mutta hypätessä sitä varsinkin erikoisesteet voivat jännittää. Päättäväisen ratsastajan kanssa se ylittää kyllä nätillä loikalla kaikenmoiset rakennelmat, mutta vahvuutena ruunikolla on silti kouluratsastus.

Maastossa Lottea autot ja äkkinäiset tapahtumat hermostuttaa, mutta kahden varman hevosen välissä sen säikkymiset jäävät pieniin säpsyihin.

Sukutaulu

i. le Rêve Oliver
rn kwpn, 165 cm
ii. Onmogelijk Wolf Afval
rn kwpn, 159 cm
ie. Amsterdam Diamond
KV-III, YLA2, rt kwpn, 170 cm
e. le Rêve Lorelei
prn kwpn, 168 cm
ei. Luchtruim Ingezetene
m kwpn, 170 cm
ee. Lelies En Rozen
rn kwpn, 166 cm

Jälkeläiset

Lotella ei ole jälkeläisiä.

Päiväkirja

09.07.2021 | Vähän kotiinviemistä

"Daga! Daga! Daga!" Rytmiä lyötiin käsillä polviin ja vähän joku vislasikin. Daga itse hymyili kunniakierroksella melkein yhtä aurinkoisesti kuin ruusuke ratsun suitsissa, ja yllytti vielä vähän lisää ytyä laukkaan. Lotte pärskyi ja laittoi isompaa vaihdetta silmään.

Brynhildiin oli ollut pitkä matka, ja Juris oli useaan otteeseen epäillyt reissun kannattavuutta. "Sehän on vain sellainen epävirallinen ratsastuskoulumittelö, niin mää käsitin," hän jankutti. "Ihan hitonmoinen rahtaus muutaman ruusukkeen ja makkaraperunoitten takia" kuului vielä mutinaa, joka ohitettiin käden heilautuksella. Ja onneksi ohitettiinkin, sillä tämän parempaa starttia Lotte ei olisi voinut uralleen saada: oman luokan voitto upealla 66,5% tuloksella!

Lotesta ei olisi voinut arvata että kyseessä oli sen ensimmäiset kisat. Voikohan urheilijamentaliteetti periytyä? Siinä tapauksessa voisi sanoa että hyvin kasvatettu! Ei nimittäin Lotella silmäkään värähtänyt vaikka matkaa oli, paikka aivan vieras ja vähän sähellystäkin keissiin sisältyi. Ehei, tämä nuori oli luultavasti koko lössin fiksuin matkustaja.
Ja menestynein.

30.04.2021 | Mikä löytö!

Loten kanssa on kyllä käynyt aivan valtava tuuri. Sillä on niin tasokas koulusuku että melkein hävettää pitää moista kultakimpaletta opetuskäytössä, mutta hinta ei silti ollut mikään megalomaaninen. Siksi kai ruunikko KS:n riveihin taisi päätyäkin. Eikä siinä vielä kaikki: kyllä on helppo ja kiva hevonen ratsastaa! Kunhan Lotte ensin saa rutiinia ja varmuutta, se on takuulla jo ensi syksynä jatkotasoistenkin tunneilla mukana.

Jos eli kun innokkaita kisaajia löytyy, niin pääsee Lotte varmasti koulukisoihinkin mukaan. Yhtään starttia sillä ei ole vielä alla, mutta myyjä on kotitreenissä hinannut tason jo helppoon A:han saakka, joten C- ja B-luokat menevät varmasti heittämällä. Mistäs sitä tietää että miten korkealle Lotte vielä kipuaa, voipi olla että ratsastajilta loppuu taso kesken ennen ratsua!

10.06.2020 | Edellisen omistajan valmennus

Lotte oli ollut ratsutuksessa nyt muutamia kuukausia ja Minni kertoi minulle tamman edistymisestä. Kyseessä oli tallin ensimmäinen puoliverikasvatti muutamaan vuoteen joten Minnillä oli toiveita siitä että tamma jatkaisi vanhempiensa jalanjäljissä hyvänä kisahevosena. Tehtävät pidettäisiin tänään suhteellisen simppeleinä ja keskityttäisiin oikeastaan vain perusasioiden hiomiseen.

Käynnissä Minni sai hakea Lottea ensin aktiiviselle käynnille ja sen jälkeen nainen sai lähteä ratsastamaan tammaa ympyröille ja volteille, pitäen huolen että tehtävät pysyvät pyöreinä. Lotte tuntui vastaavan hyvin ratsastajansa apuihin hyvin, vaikka ajoittain Lotte tuntui siltä että tamma halusi kokeilla oliko ratsastajansa tosissaan. Kuitenkin nopeasti tamma kuunteli taas ratsastajansa neuvoja ja hiljalleen Minni sai siirtää Loten raviin. Ravissa ratsukko saattoi jatkaa samaa tehtävää sekä samalla ratsukko sai tehdä myös siirtymiä ravista käyntiin ja takaisin raviin sekä tehdä muutaman kaarevan uran.

Ennen laukkaa Minni sai antaa Loten kävellä hetken ennen kuin nainen sai kerätä ratsunsa ohjat uudelleen tuntumalle ja alkaa valmistelemaan laukannostoa. Minni osasi valmistella laukannoston todella hyvin, jolloin Lotte sai tasapainoisen laukan nostettua ja nuorella tammalla oli todella mukavannäköinen laukka, jota näytti olevan helppo ratsastaa. Nuori tamma suoriutui laukkatehtävistä hyvin ja Minni kokeili myös hieman pienempää ympyrääkin vaikka vielä olisi riittänyt että tamma laukkaisi vain isolla pääty-ympyrällä.

Lopulta Minni sai luvan siirtää Loten laukasta raviin ja ennen siirtymän ratsastamista ohjeistin naista yrittämään saada siirtymisestä mahdollisimman siistin. Lopulta ratsukko suoritti siistin ja hienon siirtymisen, jonka jälkeen Minni sai aloittaa omatoimiset loppuverryttelyt samalla kun annoin naiselle oman loppupalautteeni valmennuksesta. Nainen kyseli muutaman kysymyksen siitä miten nuoren tamman treenaamisen kanssa kannattaisi edetä, sillä useampi mielipide olisi varmasti vain positiviisitä.