Figaro K

"Figaro"
saksalainen ratsuponiruuna (62,5%), 145 cm
Rautias
Syntynyt 16.01.2020, nyt M Layouts / raitatossu.net/mayflower v
Kasvattanut Stoeterij van Beck, myynyt VRL-10595
Omistaa KrastS Stallis (VRL-01436)
Ei rekisteröity

Koulupainote
va B

Edellinen omistaja kuvaili Figaroa snobiksi, ja sitä se kieltämättä vähän on. Hyvätapainen ja siisti (liiankin, sillä mutainen tarha? Ei mene. Likainen kuppi? Ei juo.), fiksukin, mutta jos jokin ei Figaron mieleen ole niin sen hän kyllä kertoo. Harjatessa suan paine on kolmen desimaalin tarkkuudella pysyttävä samana ja kavioita putsatessa ei parane nostaa koipea astettakaan liian jyrkkään kulmaan, jollei tahdo pahoittaa Figaron mieltä. Silloin se ottaa happaman ilmeen, huiskii hännällään ja nappailee ilmaa.

Ratsastaessa Figaro on herkkä. Se ei siedä lainkaan ylimääräistä häsläystä tai avuilla pallottelua, ja ruunasta on helppo saada kankea ja hidas liialla ratsastamisella. Kun apuja käyttää harkitusti ja ponille osaa antaa työskentelyrauhan, irtoaa siitä kauniita liikkeitä ja niin pehmeä tunne ettei sanotuksi saa, kuin yksisarvisella ratsastaisi. Kokemuksen sijaan ratkaiseekin enemmän ratsastustyyli: hyväotteinen ja rauhallinen aloittelija voi saada Figarosta enemmän irti kuin kovakätinen kokenut, joka jokaisella askeleella patistaa pohkeella eteen.

Estetunneilla Figaro ei käy lainkaan, kavalettijumppaankin se suostuu vain nippa nappa. Maastossa ruuna sen sijaan loistaa vaikka vähän aremmankin kanssa, sillä siellä hyvätapainen ja rohkea poni on edukseen. Porukassa se viihtyy hyvin jälkijoukoissa, ja vaikka muut ottaisivat jostain vähän kierrostakin, katselee Figaro muiden pölöilyä vain nenänvartta pitkin. Sivistymättömät.

Sukutaulu

i. Sauvignon Blanc
rnkrj npa, 148 cm
ii. Cabernet Franch
rt npa, 147 cm
ie. Criminal Mind
rnkrj drb, 146 cm
e. Lemonface
rnpäis nf, 143 cm
ei. Kinhall's Roberto
rnpäis nf, 142 cm
ee. Whipped Dream
rn nf, 137 cm

Jälkeläiset

Figarolla ei voi teettää jälkeläisiä

Päiväkirja