Image

Hoitohevonen Haukkalevästä?

Talliltamme on mahdollista saada itselleen oma hoitohevonen, jonka kanssa pääsee tutustumaan hevosen hoitamiseen ja elämään astetta tarkemmin — monelle "hoitsu" on ollut tärkeä ensimmäinen askel kohti omaa hevosta, kuten esimerkiksi allekirjoittaneelle! Perushoidon lisäksi vastuuhevosen kanssa pääsee harjoittelemaan maasta käsin hevosen kanssa olemista, (irto)juoksutusta sekä -hypytystä, (ohjas)ajoa, temppukoulutusta, sitoutumista sekä erilaisten hevosten ja ihmisten kanssa toimimista.

Hoidokin parasta antia ovatkin tutun ja turvallisen hevosystävän lisäksi loputon opin määrä sekä yhteisöllisyys muiden hoitajien ja tallilaisten kanssa.

Image

Mikäli tahdot ryhtyä hoitamaan jotakin Haukkalevän hevosista, tule tallissa Eetun tai Sonjan juttusille. Yhdelle hevoselle otetaan maksimissaan kaksi aktiivista hoitajaa, erityistapauksissa ja yhteisymmärryksessä kaikkien kanssa voi olla useampikin.

Hoitajaksi hakevan on osattava taluttaa, pukea päitset ja harjata — muuta emme valmiiksi vaadi, lisää oppii hoitajana ollessaan. Hoitajan tulisi mieluusti käydä ainakin kerran viikossa hoitamassa. Myöskin tallin käytävältä löytyviin sääntöihin tulisi tutustua, ja niitä on myös sitouduttava noudattamaan. Varsinkin kiusaamisen ja selän takana puhumisen suhteen olemme erittäin tiukkoja, puutumme pienimpäänkin pahansuopaan juoruiluun. Haukkalevässä kaikilla on oltava yhtäläisen hyvä olla! ☺

Image

Meiltä on usein kysytty myös hevosten vuokraamisesta. Emme kuitenkaan anna hevosia itsenäiseen ratsastukseen "ulkopuolisille" ellei ratsastaja ole osoittanut meillä taitojaan ratsastaa ja pärjätä erilaisissa tilanteissa. Hoitajatoiminta on oiva väylä näyttää osaamistaan ja luotettavuuttaan päästäkseen myöhemmin myöskin ratsastamaan enemmän. :)

Mikäli itselleen ei tahdo nimenomaisesti omaa vastuuhevosta, voi tallille tulla muuten vain oleilemaan ja auttamaan hevosten hoidossa.

Image

Velvollisuudet sekä etuudet

♦ Tallilla on käytävä vähintään kerran viikossa. Mikäli et jollakin viikolla pääse, ilmoitathan siitä hyvissä ajoin!
♦ Oman hoitsun varusteet (suitset, satula ja satulavyö) on putsattava vähintään kerran viikkoon.
♦ Kisoihin, tapahtumiin ja talutustunneille auttamaan tulevat saavat "rakseja", joita keräämällä saa palkinnoksi ilmaistunteja.
♦ Hoitsuaan saa luvan kanssa käydä taluttelemassa, juoksuttamassa tai vaikka ohjasajamassa, kunhan Eetu on ensin perehdyttänyt miten edellämainitut juuri kyseisen hevosen kanssa sujuvat.